Jakter på talenter

Riddu Riddu jakter på samiske og kvenske talenter til ungdomssatsningen Riddu Násttit.

  Foto: Marius Fiskum

Søknaden skal inneholde
kultur

Riddu Riddu festivala arrangerer hvert år sin egen talentkonkurranse med navnet Riddu Násttit. Inntil i år har den vært åpen for samisk ungdom, men nå utvider festivalen fokuset og inkluderer ungdommer med kvensk bakgrunn i målgruppa.

- Vi ønsker med denne konkurransen å satse på unge mennesker som tør å være stolte av sitt opphav og vise det frem gjennom kunstneriske uttrykk. På den måten får vi ta del i den yrende kulturen blant dagens ungdommer, og vi får muligheten å gi en heldig vinner muligheten til å utvikles seg videre, sier Ragnhild D. Eriksen i Riddu Riddu festivala i ei pressemelding.

Fire av de søkerungdommene blir plukket ut til å delta i finalen, og disse får 15-20 minutter på seg for å overbevise publikum om hvorfor nettopp de bør vinne.

Stemmes fram per SMS

Vinneren stemmes frem via SMS i løpet av konkurransen. I fjor var det Agnete Båtnes som stakk av med Telenorstipendet.

- Vi oppfordrer alle søkere til å gi uttrykk for sin samiske og/eller kvenske identitet og tilhørighet gjennom det de skal presentere, presiserer Eriksen.

Søkerne må være mellom 13 og 25 år, og ha samisk eller kvensk opphav, eller være bosatt i et samisk/ kvensk område. Man kan delta innenfor alle kunstformer som er tilrettelagt for framføring på en scene, eksempelvis musikk, dans, film, performance og teater.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Telenor og NRK Sámi Rádio. Vinneren kåres den 22. juli fra festivalens hovedscene og får et stipend på 25.000 fra Telenor.