Blant Europas sjømatelite

Appelsinmarinerte reker fra Lyngen imponerer.
nyheter

Og faktisk så imponerer de så til de grader at de har blitt nominert til finalen i Seafood Prix d'Elite under verdens største Sjømatmesse i Brüssel.

- Her har vi en unik mulighet til å vise oss fram, sier Ingvild Mikkelsen, salgssjef i Norway Prawns, som er ett av selskapene som står bak det nye produktet.

De appelsinmarinerte rekene er del av en ny produktserie som har fått navnet "Lofoten Lyngen", og er et samarbeid mellom selskapene Lofotprodukt, Lyngen Reker, Stella Polaris og Norway Prawns.

- Uansett hvordan det går, kan det bety mye for de norske rekene å være til stede i denne prestisjetunge konkurransen. Her samles verdens sjømatelite, og det kan skape store ringer i vannet hvis de får smaken på nordnorske reker, påpeker Mikkelsen.

- Men smaken av appelsinmarinerte reker???

- Det smaker veldig godt og friskt, bedyrer Mikkelsen.

Hun mener at nordnorske reker kan passe godt inn i dagens mattrender.

- Da vi begynte arbeidet med den nye produktserien i 2009 utføre TNS Gallup en undersøkelse for oss, og disse funnene har ledet fram til produkter som er sunne, lettvinte og gode på smak, akkurat slik nordmenn vil ha det, sier Mikkelsen.

Norway Prawns har også utviklet flere oppskrifter basert på de nye produktene. Oppskriftene er utviklet i samarbeid med Nofima, Gastronomisk Institutt og lokale kokker fra Fiskericompagniet og Arktisk Meny.