Slutt for iBalsfjord

Sviktende annonseinntekter gjør at styret har besluttet å legge ned avisen.

  Foto: x

nyheter

Det skriver ansvarlig redaktør for iBalsfjord, Trondar Lien, i en pressemelding.

Det var under dagens styremøte i Balsfjord AS at det ble besluttet at utgivelsen av iBalsfjord skal opphøre ved utgangen av 2011. Av praktiske grunner blir imidlertid den siste avisutgivelsen allerede 9. desember.

- Som ansvarlig redaktør beklager jeg at vi av økonomiske grunner er nødt til å kaste inn håndkleet. Samtidig er jeg stolt over at vi har klart å speile et alternativt nyhetsbilde i fylkets fjerde største kommune. Balsfjord kommune har i denne perioden vært en av landets kanskje best redaksjonelt overvåkede kommuner. Samtidig er det en spennende kommune der ulike næringer jobber side ved side, og der befolkningen har mye kreativitet i seg og mange gode historier og fortelle, sier Lien.

Selv om det nå går mot slutten for lokalavisa, som kommer ut én gang per uka, har Lien gode minner fra tiden som ansvarlig redaktør.

- Som redaktør ser jeg tilbake på det året jeg har fått virke iBalsfjord med glede, og sender alle dem som har stilt opp for avisa en varm takk, påpeker Lien.

Styreleder Rolf A. Erstad begrunner beslutningen om å legge ned iBalsfjord slik:

– Opplagsmessig har utviklingen vært ganske tilfredsstillende, men annonseinntektene har ikke nådd det nivå vi forventet og håpet. Økonomisk har derfor driften av iBalsfjord vært utfordrende. Ut fra en samlet vurdering har derfor styret besluttet å avvikle driften, forklarer Erstad.