- PlayClub tilfeldig valgt

- Vi er slett ikke ute på heksejakt. PlayCLub ble valgt ut helt tilfeldig blant flere kandidater i denne bransjen,sier redaktør Morten Møller Warmedal i Brennpunkt.
nyheter

- Selskapet har hele tiden nektet å stille til intervju for å svare på spørsmålene våre, sier Warmedal..

Onsdag kveld gikk Brennpunkt-programmet som setter et kritisk lys på lml-bransjen, på lufta. Programmet inneholder blant annet opptak med skjult kameraopptak av PlayClub-lederen Kjell Are Eilertsen fra Harstad.

- Det stemmer ikke at Eilertsen har stilt opp i noe 45 minutters intervju for åpent kamera. PlayClub har hele tiden nektet å stille til intervju, og å gjøre opptak med kamera. Derfor gjorde vi en vurdering, og bestemte oss for å bruke skjult kamera. Eilertsen la også på røret da han under en telefonsamtale senere fikk spørsmål om hvorfor det ikke eksisterer bankkonti på medlemmets eller selskapets navn i J.P. Morgan Bank, slik Play Club hevder. Andre spørsmål vi ikke fikk svar på var hvorfor tvistesaker mellom ledelse og kunder skal håndteres i Honduras, og hvorfor medlemmenes penger som er skutt inn i Play Club havner i et indianerreservat i USA kjent for hvitvasking. Når du legger på røret i stedet for å svare på slike spørsmål, stiller du dårlig. Det er det lite ærerikt, sier Møller Warmedal.- Eilertsen sier han tillot mange timers samvær og et intervju på 45 minutter.- Det har aldri forekommet noe åpent intervju, og Eilertsen har ikke stilt opp. Det er mulig han refererer til samtalen på gangen mellom han selv og vår journalist som "medlem", der vi benyttet skjult kamera. Vi har redigert noen klipp inn fra den samtalen på helt regulær journalistikk måte, det er ikke foregått kryssklipping eller annen utilbørlig håndtering av disse opptakene.- Skjønner du at han opplever det som en hekseprosess?- Jeg kan forstå at han føler en ubehagelig eksponering i et sterkt medium. Vi er ikke ute etter annet enn å forklare offentligheten hva bransjen går ut på, få fram realitetene gjennom å tilby åpne intervjuer.Når et firma nekter å svare, som PlayClub har gjort, har de et problem.

Jeg synes heller ikke særlig om at vi etterpå blir beskyldt for dårlig etikk. Vi baserer vår praksis på PFUs regelverk og mener vi er godt innenfor marginene denne gangen, sier Møller Warmedal.