Vil ikke sammenlignes med pyramideselskap

En heksejakt. Slik beskriver er Kilhus-mannen Kjell Are Eilertsen (31) behandlingen han og selskapet PlayClub har fått i NRK-programmet Brennpunkt.

AVVISER PYRAMIDE: Kjell Are Eilertsen fra Harstad avviser at PlayClub er et pyramideselskap.  Foto: NRK

leder

- Vi er et nylig oppstartet selskap som har tingene våre i orden. Men vi er trukket inn i ei suppe av påstander og betegnelser og fordømmelser fra medienes side. Vi er forhåndsdømt på grunnlag av et annet selskap som er under etterforskning. Det er mulig svindel er ute og går der i gården, det vet jeg ingenting om. Det finnes hederlige og uhederlige bilverksteder også, men selv om ett verksted lurer bileiere, trenger ikke verkstedet over gata å gjøre det samme. I mediekjøret PlayClub har havnet i blir alle skåret over én kam, sier Eilertsen.Kjell Are Eilertsen er fungerende markedssjef i PlayClub, og har frontet selskapet i mange sammenhenger. Etter råkjøret den siste tida hadde han ikke tenkt å stille opp mer i medier, men gjør et unntak for lokalavisen i det han kaller "hjertebyen" sin, Harstad, for med vanlige ord å få forklare hva det er han driver med.

Medlem og kunde

- PlayClub er en internettbutikk som har valgt å hente kunder til butikken med en forretningsmetode som heter nettverksmarkedsføring (også kalt MLM - Multi Level Marketing). Du betaler et gebyr for å være kunde i butikken. Du kan verve flere kunder hvis du vil. Til forskjell fra enkelte andre selskaper i denne bransjen har vi en produktportefølje, og hvert salg gir en provisjon. Vi har holdt på ca. fire måneder, og fått en god start. Vi har investert 1.5 millioner dollar i produktbasen, som består av helse, finanstjenester og underholdning. Vi har allerede fått en god medlems/kunde base, og et direktebanksystem hvor kundene sjøl kan ta ut sine provisjoner når som helst i løpet av noen sekunder. Vi har absolutt ingen medlemmer som venter på penger.- Det ser snålt ut at selskapet opererer ut fra Honduras. Er det nødvendig?- Ja, vi er et internasjonalt og internettbasert selskap som har mye større planer enn bare å operere i Skandinavia. Og siden våre lisenser ligger der finner vi det naturlig å ha hovedkontor i landet.- Ikke pyramide

- Hvordan reagerer du på at selskapet nærmest blir beskrevet på linje med et pyramideselskap?- Dette er mitt største ankepunkt mot Brennpunkt. Et pyramideselskap er pr. definisjon et ulovlig pengespill. Når media kun bruker dette ordet i omtaler av nettverksbransjen så skjærer de alle over samme kam. Det gjør at alle blir sammenlignet med selskapet som nå er under etterforskning for svindel. Men det betyr jo ikke at vi alle opererer på samme måte.- Kommer PlayClub til å ta rettslige skritt mot Brennpunkt?- Advokaten vår ser på saken nå. Jus er ikke mitt fagfelt. Hvis han finner noe ulovlig, forholder vi oss deretter. Jeg vet bare at jeg føler meg trakassert.- På hvilken måte?- Å bruke skjult kamera er en ting. De var sammen med oss i 6- 7 timer, og intervjuet meg i 45 minutter. Reporteren framsto seriøs og ga inntrykk av å ville lage en korrekt framstilling. Derfor hadde jeg flere samtaler med henne på telefon, hvor jeg svarte på spørsmål. Etter et tips om avlytting ble jeg betenkt. Hvorfor hadde hun ikke fortalt meg at hun faktisk tok opp all vår kommunikasjon? Den snutten hvor jeg la på røret var faktisk den siste av flere samtaler på telefon, og det var faktisk jeg som ringte henne på hennes mobil. Da unnskyldte hun seg med at hun var tom for batteri og måtte ringe tilbake fra kontortelefonen. Det forsterket min mistanke og da jeg spurte henne om hun tok opp på bånd, og hun sa, ja ble jeg provosert og la på.

Svakt lovverk

- Hvordan beskriver du situasjonen PlayClub er havnet i?- At vi skulle holde på med kampanjer og presentasjoner hvor folk føler seg "hjernevasket" og "psykisk voldtatt", reagerer jeg uhyre sterkt på. Folk overalt i næringslivet - investorer - vinner og taper penger hver bidige dag. Vårt selskap er en måte å tjene til livets opphold på. På grunn av et annet selskap er vi nå havnet i det jeg vil kalle en heksejakt som handler om seertall.- Men du er enig i at lovverket er for dårlig for denne typen selskaper.- Ja visst. Lovene må bli mer nøyaktige, sånn at vi bedre vet hva vi kan gjøre og ikke.- Har du jobb i neste uke?- I PlayClub? Det er jeg helt sikker på at jeg har. Vi vil overleve denne stormen.- Hvor mange harstadværinger har du i kundebasen din?- Det vet jeg ikke. Antakelig ganske få, ettersom vi bare har holdt på fire måneder. Vil du ha en presentasjon er det bare å gi meg et pip.

MEDIELYS: Harstadmannen Kjell Are Eilertsen mener seg ufortjent plassert midt i et skarpt mediesøkelys. Foto: Standpunkt/NRK

Relaterte saker: