– Det har vært min redningsplanke

Næringsministeren imponert over aktivitetsnivået.

REDNINGPLANKE: Andreas Grandberg (26) er ikke i tvil om at Skjervøy ASVO har vært hans redning i hverdagen, og han var svært glad for at næringsminister Monica Mæland ville komme til hans arbeidsplass.   Foto: Kjetil M. Skog

New Articles

Næringsminister Monica Mæland (H) var tydelig imponert over mangfoldet i aktiviteter hos Skjervøy ASVO.

Ministeren besøkte Vekst-bedriften i etterkant av at hun hadde bidratt til åpningen av Aurora Salmon Center og Newton-rommet, og i løpet av den timelange rundturen var det tydelig at Mæland lot seg imponere.

– Det er viktig oppgave dere har i samfunnet, sa Mæland.

– Dere gir mange mennesker en meningsfylt hverdag.

– Gleden i livet

Dette bekreftet også Andreas Granberg, snekkerlærling i bedriften.

Granberg hadde en samtale med Mæland, der han blant annet fortalte hvordan ASVO har blitt redningen for ham.

– Jeg fortalte at uten ASVO ville jeg neppe vært der jeg er i dag. ASVO er min redningsplanke og gir meg gleden jeg har i livet. De har fått meg til å se lyst på framtida, sier Granberg når vi snakker med ham i etterkant.

FLÅTESERVICE: May-Lene Isaksen informerte næringsminister Monica Mæland om Skjervøy ASVOs nye tjeneste, godkjenning og pakking av redningsflåter.   Foto: Kjetil M. Skog

Lærlingen synes det er flott at næringsministeren valgte å komme til deres bedrift på besøk.

– Det er stas. Hun kunne vært mange andre steder når hun først kommer til Skjervøy. At hun da velger en tur hit, det synes jeg er artig.

Skjervøy ASVO skal om kort tid åpne ny bruktbutikk, og ministeren møtte Granberg under visitten i de nye lokalene. Der er lærlingen i full sving med å snekre og gjøre klart.

– Det at vi har en snekkermester blant arbeidslederne, gjør at vi kan ta oppdrag utenfor huset, og ha lærling i faget, sa daglig leder Johan Pedersen.

GARNSKYTING: Torgeir Schultz driver med garnskyting hos ASVO, og kunne forklare næringsministeren, som også har fiskeri som fagfelt om maskevidde og garnbøting.   Foto: Kjetil M. Skog

Utløste redningsflåte

Videre under rundturen fikk hun selv utløse en redningsflåte. Pakking og godkjenning av slike flåter er en annen næringsvei bedriften har funnet, kunne daglig leder Johan Pedersen fortelle.

Ministeren, som også har ansvaret for Sjøfartsdirektioratet, fikk selv forsøke å utløse en redningsflåte.

– Nå er jeg vel IMO-sertifisert, spøkte hun.