— Det blir en god gammeldags bygdefest

Lørdag inviterer Signaldalen Bygdelag til de 21. Signaldalsdagan på én dag.

I år er det ingen Signaldalsdager. Det er bare én Signaldalsdag. Den arrangeres lørdag 11. august.  Foto: Signaldalen Bygdelag

Konkurranse i "kjærringbæring" under en tidligere Signaldalsdag.  Foto: Tore Figenschau

New Articles

- I år har vi en light versjon av Signaldalsdagan med arrangement på kun én dag. Vi er en liten bygd som ikke blir yngre akkurat, så vi blir jo bare færre som er med å arrangere, sier leder av Signaldalen Bygdelag Rigmor Olsborg Figenschau.

En god gammeldagds bygdefest

På bygdelagets facebookside skriver de at det blir "en god gammeldags bygdefest på Brunes" hvor Dagfinn Hansen og sønnen Eskil spiller opp til dans.
— En god bygdegest er en fest hvor folk i alle aldre fra bygda kommer på festen. Vi har hatt innom både unge og gamle fra 15 år til over 90 år. Da blir det levende musikk, god mat og god steming, forteller Figenschau.


Her blir det både jamming og karaoke

Arrangementet er riktig nok litt mindre enn i fjor, men festdagene på Kjækan blir ikke dårlig av den grunn.

 

Ingen revy

Revyen som har brukt å være tidligere blir det ikke no av i år. Det er fordi de unge ikke har tid og de voksene ikke har lyst.
— Det er mye annet som opptar ungdomen nå for tiden og det er ikke alltid alt klaffer med ferie, fritidsaktiviteter og annet de holder på med. De eldre begynner å bli litt slitene, og det er ikke nok som er interesserte i å være med på det i år.

KLANKAMP: En av øvelsene i den uhøytidelige, men prestisjetunge klankampen er tautrekking.   Foto: Signaldalen Bygdelag

 

Klankampen

Den årlige klankampen på bygdedagene skal i hvert fall holdes i år. Bygdelagslederen er usikker på når tradjisjonen startet, men den har vært en tradisjon i en årrekke. Klankampene begynte som en uhøytidlig konkurranse mellom de forskjellige slektene i bygden der de konkurrerte i forskjellige øvelser som tautrekking.
Bygdeledern sier at konkurransen stammer fra Irland og/eller Skotland og at ved den første klankampen stilte en av slektene opp i kilt.

20 år

De første bygdedagene ble avholdt i 1998 for å feire 150-årsjubileumet for bosettingen i bygda. Arrangementet har hatt aktiviteter og underholdning en helg hvert år i 20 år.