Turist omkom etter snorkling ved Skjervøy

Den omkomne var en sveitsisk mann i 40-årene.

VAR I HAVET: Mannen ble brakt til land i Skjervøy havn, men livet sto ikke til å redde.   Foto: Kristina Båtnes Hestdahl

New Articles

HRS Nord-Norge bekrefter overfor Framtid i Nord at det har pågått en redningsaksjon ved kaia på Skjervøy onsdag formiddag.

– Det er sendt luftambulanse fra Tromsø som står på Skjervøy nå. En person er brakt i land fra en båt, men tilstanden er ukjent, sier redningsleder Alf Hågensen klokken 13.20.

Hågensen sier Hovedredningssentralen ikke har mer informasjon per nå.

Erklært død

Klokken 14.05 melder politiet at mannen ble brakt til land livløs, og erklært død av lege ved ankomst på Skjervøy.

– Utfra de opplysninger vi har per nå kan det se ut som avdøde har fått et illebefinnende mens han snorklet i overflaten, skriver de på Twitter.

– Vedkommende var ikke nedkjølt og hadde ikke vann i lungene, så ut fra det vi vet nå, er utgangspunktet at det er et illebefinnende, sier Eirik Kileng i Troms politidistrikt til VG.

Oppretter undersøkelsessak

Den omkomne var en sveitsisk statsborger i midten av 40-årene. Dette opplyser operasjonsleder for Troms Politidistrikt, Roy Tore Meyer, til Framtid i Nord like før klokken 16.00.

– Mannen var i sjøen da han varslet til de om bord at han var i dårlig form. Han ble tatt opp i båten, der han gikk over i en livløs tilstand, sier Meyer.

På land på Skjervøy var ambulanse- og helsepersonell de første til å ta ham i mot, men livet sto ikke til å redde.

– Vi varsler nå de pårørende gjennom Kripos, sier Meyer.

Det vil bli opprettet en undersøkelsessak for å forsøke å avdekke hva som har skjedd.

– I tillegg er det besluttet at den døde skal obduseres med tanke på å forsøke å finne dødsårsaken.