– Nå er vi drittlei av lekser

Elever ved Storslett skole skriver rett fra levra om lekser og skoletida.

LEKSELEI: Elevene ved Storslett skole vil også komme hjem fra jobb, slenge seg ned i sofaen og drikke kaffe, framfor å sette seg med mer skolearbeid.   Foto: Johanne P. Elvestad

New Articles

Hei alle sammen!

Vi er en klasse på Storslett skole, som er drittlei lekse! Vi jobber og jobber på skolen, men når vi er ferdige der, og er kommet hjem, så må vi jobbe enda mer.

Slik burde det ikke være, fordi når de voksne kommer hjem, så er de ferdige med sin jobb! De slenger seg på sofaen, setter føttene på bordet og slurper kaffe, mens vi mister fritiden vår.

Forslag: Vi ønsker at skoledagene heller kan være en klokketime lengre, hvor vi jobber med fagene på en slik måte at vi ikke trenger å gjøre lekser hjemme. Da kan vi også slenge føttene våre på bordet og slurpe kaffe med de voksne når vi kommer hjem. Det fortjener vi!

Om dette en vakker dag skulle bli en realitet, så fins det til og med en bonus med tanke på læringsutbytte. Og det er at vi elever har tilgang på lærere hele tiden når vi jobber med fagene våre. Lærere som er utdannet til å lære bort kunnskap, istedenfor at vi forlates alene hjemme med vanskelige lekser, som de voksne der ganske mange ganger ikke kan hjelpe oss med.

En slik ordning ville fjernet mye frustrasjon og motivasjonsproblemer også. Hva tenker du?

Mvh. den lekseleie klassen

NB: Framtid i Nord kjenner klassen og lærerens identitet!