- Utstillinga er fantastisk

Publikum lot seg imponere over den nye utstillinga til Nord-Troms Museum.
kultur

Lørdag formiddag var den offisielle åpningen av Nord-Troms Museums utstillingslokaler på Halti. Museet har satt opp utstillingen "Møte". Her er det fokus på møteplasser som var typiske første kvartal av 1900-tallet.

- Tre stammers møte er selvfølgelig et møte. Vi fokuserer på hva de ulike stammene har tilfelles og ikke hva som skilte dem fra hverandre. Egentlig hadde de mest til felles, sier fagkonservator ved Nord-Troms Museum Lise Brekmoe.

Møteplasser

Utstillinga tar deg videre til de ulike møteplassene som var typisk på den tiden. Butikken på kaia, gården, ved tjæramila, reingjerdet og i gruva.

- Målet er ikke å at du skal gjenoppleve de ulike stedene, men vi har prøvd å skape følelsene og atmosfæren, sier Brekmoe.

Nina Einevoll Strøm, direktør ved Nord-Troms Museum, er strålende fornøyd med utstillingen.

 - Vi er veldig stolt over utstillinga og fornøyd med det vi har fått fram gjennom den. Vi ser virkelig er fram til å vise den til befolkninga i Nord-Troms og andre besøkende. Jeg håper folk i Nord-Troms trykker denne til sitt hjerte, sier Einevoll Strøm.

Les saken: - Vi er veldig stolte

Museet ble stiftet i 1979 og eies av alle Nord-Troms kommunene.

Berømmer

En av de som hadde tatt turen for å se  var Knut Skogvold fra Storslett.

- Utstillingen er fantastisk. Det er en fin start for hva som kan komme videre, sier han.

Skogvold berømmer innsatsen til Nina Einevoll Strøm.

- Dette har hun slåss for å få til, sier han.

Utstillingen er høyteknologisk med flere skjermer der publikum kan være deltakende i utstillingen. I tillegg er effekter som lyd og lukt brukt for å få fram riktig atmosfære. Noe som også vil gjøre det enkelt å endre og videreutvikle utstillinga.

- Når man bruker dette riktig for å få fram budskapet er det veldig flott. Spesielt filmen med vindlyset, eller nordlyset, sier Skogvold.

Hele lørdagen var det aktivitet på Halti-bygget. På ettermiddagen og kvelden var det tid for åpningsforestilling for Halti Kulturscene.

Les saken: Rørt over åpningsforestillingen

Se video: Agnete joiket for Halti