Torsdag var det duket for den årlige kulturskoleavslutningen i Kvænangen, hvor 52 kulturskoleelever gjorde sitt for å gi publikum en maksimal opplevelse.

– Ungene er fantastiske og tar utfordringer på strak arm. De elsker å stå på scenen. I barnekoret er det nesten en kamp om å få synge solo, ler Rita Boberg Pedersen, kulturskolerektor og kulturskolelærer i kommunen.

Mange elever

Kulturskolen i Kvænangen har ifølge henne en god oppslutning og mange forskjellige tilbud.

Det er barne, mellom - og ungdomsteater, barne - og voksenkor, en KULMAT-gruppe, en kornett og trompet-gruppe, samt billedverksted.

Boberg Pedersen er strålende fornøyd med alles innsats.

Hun forteller blant annet at barneteateret gjorde en god jobb med stykket ”Heksa SutraPutra”:

Tryllestav bar fast

– Det var engang en heks som skulle røve en prinsesse. Heksa hadde nemlig ingen barn og ville så gjerne få noen til å jobbe for seg, begynner hun.

Men slottet hadde vakter til å passe på, og da heksa kom fram tok de affære og fikk jaget henne vekk. Heksa ga ikke opp av den grunn. Hun kom tilbake - denne gangen forkledd. Vaktene hadde sovnet men da heksa skulle forvandle prinsessa bar tryllestaven fast. Banneord kom ut, vaktene våknet og det oppsto et aldri så lite basketak.

– Det endte godt. Dronninga kom ut og fikk oppløst trolldommen, ler Pedersen.

Maleri og mat

Hun skryter også veldig av billedverkstedgruppa, som presenterte mye forskjellig.

– De har blant annet laget tegninger av hva de liker og gjøre. De har tegnet fotomotiv fra Kvænangen, de har støpt lys av gamle lysstumper og laget fuglematere. De har også pyntet sine egne skrin og gjort malerier med temaet høst, sier hun stolt.

Tre gitarister på forskjellig nivå fremførte sanger, mellomgruppeteateret hadde et lite stykke om en hattemaker og KULMAT-gruppa delte ut hjemmelagde pepperkaker og kakemenn.

– Barnekoret gir også stor lykke og er veldig flinke. De sang sangen ”Morgendagens søsken”, som passet bra - da vi hadde flere flyktninger blant publikum, avslutter Pedersen.