Kortfilmen utgjorde en del av Enoksens masteroppgave under studiet sitt i Leeds, England.

- Filmen var egentlig ferdig for ett år siden - nesten - så jeg har ferdigstilt den helt til festivalen som går nå, sier han.

Regissøren fra Nordreisa, forteller videre at filmen er bygd opp som et humoristisk familiedrama.

- Det handler om en sønn som tar kjæresten med hjem for første gang, og han har en veldig overbeskyttende mor som prøver å gjøre alt hun kan for å gjøre det ukomfortabelt for kjæresten. Så kan jeg avsløre at det blir litt slossing - det blir litt action, forteller han.

Norsk produksjon

I nevnte actionscener fikk han med seg en kompis på laget, som både er stuntmann og kampkoreograf.

- Vi brukte en god del tid på å koreografere én stor slossescene, sier han. En god del tid gikk også med på filmen forøvrig.

- Vi har har vært mange mann i sving og brukte fem dager på å spille den inn. Omtrent like mye arbeid går til å klippe, legge til effekter og gjøre filmen ferdig. Jeg dro med meg mange folk jeg kjenner fra Norge på denne, og hadde både norsk fotograf, sceneograf og norske folk som gjorde etterarbeidet. Flinke folk jeg har jobbet med i noen år allerede, sier Enoksen.

En ære

Enoksen gir uttrykk for at han gleder seg til å få vist frem resultatet for kinopublikumet denne uka.

- Det er jo fantastisk å ha premiere på TIFF. Det er en nydelig festival, og min favoritthappening i verden. Det er en veldig bra anledning til å ta seg en tur til Tromsø, få sett andre filmer og møte folk man kjenner fra filmbransjen. Det er alltid en nervøs opplevelse å ha premiere og vise en film for et stort publikum første gang, men det blir spennende. Viktig er det også at TIFF garanterer for en viss kvalitet - de er kresne når de velger ut filmer. I år var det 140 filmer påmeldt og 40 som ble tatt ut til kortfilmprogrammet, så det er en ære å være blant de som til slutt blir valgt ut, sier han.