Under lørdagens UKM i Storfjord benyttet ordfører, Knut Jentoft, anledningen til å dele ut en helt ny pris i kommunen, nemlig Ungdommens kulturpris.

Bandet Resirkulert startet sin karriere på UKM-scenen i Storfjord i 2013 og har på kort tid blitt kjent over hele landet.

"Resirkulert" til topps

Kulturpris til Resirkulert

Resirkulert er ukas Urørt

Se Resirkulert sin splitter nye video

Resirkulert lanserer sin debut EP

- Dere er flott ambassadører for Storfjord kommune, og vi er stolte over det dere har gjort, sa Jentoft da han overrakte Ungdommens kulturpris 2015.

- Prisen er ment som en støtte og motivasjon for unge kulturarbeidere i kommunen, opplyser Storfjord kommune på sine hjemmesider.

Dette er første gang prisen deles ut. Alle innbyggerne har hatt forslagsrett for hvem prisen skal gå til, og det er levekårsutvalget som har tatt avgjørelsen. Her er kommunens begrunnelse for at bandet fikk kulturprisen:

  • Resirkulert har holdt på over mange år tross sine unge aldre.

  • De unge bandmedlemmene skriver og produserer eget materiale, både melodi og tekster, som holder nasjonalt nivå.

  • Resirkulert har utviklet sitt eget musikkonsept med modne tekster som viser at de er samfunnsengasjert innenfor mange arenaer; miljø, krig, politikk etc.

  • De har deltatt på UKM lokalt, regionalt og nasjonalt flere ganger, og på musikktevlinger, Buktafestivalen, Trænafestivalen, By:Larm og på andre festivaler over hele Norge de seinere årene.

  • De er flotte ungdommer som opptrer som gode ambassadører for Storfjord, Nord-Troms og Nord-Norge med sin flotte væremåte "ute" på konserter.

  • Med andre ord: Et kjempeband som virkelig fortjener en kulturpris for sitt virke, engasjement og for å være de personene de er.

For tiden er bandet godt i gang med å gi ut et album, som de håper vil være klart før sommeren.

Resirkulert holdt minikonsert under årets UKM i Storfjord. Foto: Johanne P. Elvestad