Arrangementet går denne gang av stabelen lørdag 19. mars - midt ute på isen i Kvænangsbotn.

Det er Kvænangsbotn grendehus som står bak arrangementet, og Tryggve Enoksen i arrangørgruppa opplyser at forholdene ser bra ut foran helga.

- Noen har lurt på hvordan iskvaliteten har vært. På hjemmesiden vår har vi litt informasjon om dette og sikkerheten. Jeg har målt isen ved konkurranseområdet og uka som var ble den målt til 40 cm, sier Enoksen.

Kan bli tynnere

Han utelukker ikke at den kan bli litt tynnere.

- Men 40 cm er bra. Det er knallhard stålis og isen er av god kvalitet. Vi har også hatt nattetemperaturer ned mot 7-8 minusgrader, sier han.

Forholdene kan derimot skifte fort, og Enoksen forteller at konkurranseområdet kan bli noe forskjøvet. Torsdag ble isen målt til 38 centimeter, som følge av vinden og mildværet. Du kan lese om dette på Fjordpilken sin nettside her.

Oppdatert info

Arrangørene advarer forøvrig folk å bevege seg utenfor området som ligger i en linje mellom Ainegaine (Lilleholmen) og Tangnesholmen uten å på forhånd ha sjekket forholdene.

- Hvis folk fortsatt er i tvil kommer vi til å oppdatere nettsiden vår gjennom uka, sier Enoksen.

Videre opplyser han at værmeldingen for helga ser forholdsvis grei ut.

- Det kan bli noe gråvær, men lørdag og midt på dagen skal det være finvær og en temperatur på to-tre kuldegrader, sier han.

Mange premier

Fjorpilken har i år ekstra mange gavekort i bank som trekkes på billettene, og med dette håper arrangørene at det blir ekstra fart på billettsalget.

Billettene får du blant annet kjøpt på Sørstraumen handel og Enoksen forteller at det er en ordning som fungerer veldig godt.

- Det er greit å få solgt unna en del på forhånd, så slipper mange å stå i kø på området. Det er alltids noen som venter til da med å kjøpe inngangsbillett, sier han.

Åpner fiskepub

Fjordpilken er også denne gang raus med premiene. Både største og minste fisk premieres med henholdsvis 10.000 kroner og 3.000 kroner. Det trekkes også flere gavekort på billettene.

Konkurransen er nok det som trekker flest folk, men arrangørene håper også på godt frammøte utpå kvelden når de inviterer til isfiskepub på grendehuset i Kvænangsbotn.

Her loves det både levende musikk og god stemning ut i de sene timer.

Tryggve Enoksen. Foto: Arkivfoto.