Brita Garden har i flere år vært ansatt NRK, hvor hun har jobbet som reporter og programleder i både radio og TV.

Hun står blant annet bak dokumentaren "Fra Quisling til Kvænangen – et portrett av dr. Hans Eng" - legen som den nylanserte boka handler om.

Besøket i Nord-Troms beskriver hun som en veldig fin opplevelse. Garden holdt foredrag både i Burfjord og på Storslett.

- Jeg må si jeg var litt spent i forkant, men folk var veldig åpne og nysgjerrige, og det var en veldig fin stemning rundt det hele synes jeg, forteller Garden.

- Litt rart, litt spennende

Spesielt god kjennskap har forfatteren til Kvænangen.

- Begge foreldrene min var derfra, og bodde på Alteidet før vi flyttet sørover. Da var jeg halvannet år. Jeg har også masse herlige ferieminner fra traktene, sier forfatteren.

- Det som var ekstra gøy etter arrangementet der, var alle de folkene som kom bort og fortalte at vi var i slekt - både tremenninger og firemenninger, ler hun.

Hun forteller at møtet med de menneskene som kjente Hans Eng som person var spesielt.

- Det og liksom skulle fortelle de om en person som de kjente så godt - var både litt rart og litt spennende, men alt i alt så følte jeg at jeg ble godt tatt i mot og folk var interesserte, sier hun.

- Fascinerende

Fagkonservator Lise Brekmoe beskriver også begge arrangement som vellykket.

- Vi hadde vel rundt 90 stykker på Halti, så det gikk over all forventning - det må jeg si. Det var også en spennende måte å lansere boka på. I tillegg til foredrag hadde vi, nær sagt, urfremføring av monologen til Frank Jørstad. Mye av det arbeidet han har gjort med denne og om Hans Eng, har på en måte inspirert boka. Monologen er ikke ferdig, men gir et fascinerende innblikk i hvordan man kan tolke Dr. Eng og de ulike sidene av hans karakter. Han var en veldig kompleks mann, og Jørstad tar for seg Hans Eng fra ulike vinkler i det han gjorde, forteller Brekmoe.

Hun har inntrykk av at folk koste seg under lanseringen og fant det hele interessant.

- For vår del var det også artig. Det er første gang vi på en måte får utnyttet det potensialet som ligger i det å være på Halti, sier Brekmoe.