Viserockband til årets Paaskiviikko

Folkemusikk, finsk humor og melankoli er stikkordene når Pajala-bandet Julma gjester Paaskiviikko og Nord-Troms denne sommeren.

VISEROCK Pajala-bandet Julma er det første bandet som bekreftes til årets kvenske kulturdager i Nord-Troms, Paaskiviikko. 

kultur

Julma synger egne viser kombinert med Cornelis Vreeswijk-slagere på meänkieli (tornedalsfinsk) og er for tiden aktuell med en viserock-plate der Tornedalen er inspirasjonskilde nummer én, opplyses det i en pressemelding tirsdag.

- Planen er at Julma skal spille i både Storfjord, Kåfjord og Nordreisa. De utvalgte kommunene er ikke tilfeldig. Julma skal spille deler av konsertene sammen med koret KvääniÄänii (kvenske stemmer), som har brorparten av medlemmene fra disse tre kommunene, sier festivalsjef Pål Vegard Eriksen ved Halti kvenkultursenter, som er festivalarrangør.

Nyttig korerfaring

I mars hadde KvääniÄänii en felleskonsert med Jord på Halti kulturscene.

Forhåpningene for den kommende konserten, er å tilføre koret enda mer nyttig erfaring og forhåpentligvis gi det enkelte kormedlemmet en positiv opplevelse og mersmak.

- KvääniÄänii er et viktig språklig tiltak og en positiv arena for store og små som vil synge på kvensk, både i forhold til eksplisitt og implisitt språkopplæring, sier Eriksen.

Gjensyn med Nord-Troms

Årets Paaskiviikko-utgave går av stabelen i perioden 6.-12. juni, og Julma har gjestet de kvenske kulturdagene tidligere.

I 2014 hadde bandet konserter under Paaskiviikko både i Kåfjord og Skjervøy kommune.

- Vi vet hva vi får, så dette gleder vi oss stort til, avslutter festivalsjef Pål Vegard Eriksen.

Julma består av fem drevne musikere med ulik musikalsk bakgrunn. Ingredienser fra band som Paddy Malone, Danny Goodwill, Jord, Raj Raj band og JASTH Blues gir seg utslag i en unik musikalsk og lydlig sammensetning.

De fem bandmedlemmene er Peter Fredriksson, Daniel Snell, Jan Johansson, Torbjörn Emmoth og Simon Wilhelmsson.