Aase Falch har gitt ut ny roman

Aase Synnøve Falch har nylig gitt ut sin nye roman «Steinete stier».

2016 Aase Synnøve Falch fra Nordreisa har nylig gitt ut sin roman Steinete stier.  Foto: Pressefoto

kultur

Falch er fra Nordreisa, og har bodd i Finnmark i flere år. Hun har engasjert seg i politikken som kommunestyremedlem, varaordfører (Ap) i Vågan kommune og som fylkespolitiker. Falch ble også den første styrelederen av Lulesamisk senter i Tysfjord.

Vil skrive trilogi

Tidligere har Falch skrevet diktsamlingene Vær og Uvær og Folk æ møtte, i drøm og virkelighet. Senere kom triologien Blåkammerset, I lyset fra ei måneskinnslampe og Kittys hus. Andre bøker hun har gitt ut er De kaller meg Ann og Dukkemennene. Den siste romanen ble innkjøpt av Kulturrådet.

– Jeg håper at Steinete stier også skal bli en trilogi – det er i hvert fall planen, skriver forfatteren i en e-post til Framtid i Nord.

Les også: – Diktene hennes er for gode til å havne i en skuff og bli glemt

Flykter fra krigen

Handlinga i Steinete stier starter i Narvik i 1940. Familien Persen flykter nordover fra krigen. Foreldrene er svært religiøse, og finner meningsfeller i den læstadianske menigheten i bygda de søker tilflukt i. Men barna Josef, Sara og Stine følger ikke foreldrenes sterke tro og blir involvert i motstandsbevegelsen.

Stine forelsker seg i en tysk offiser, Josef reiser rundt og tegner tyske anlegg, og Sara blir kurér.

– Romanen er fylt av spenning og dramatikk, sier Falch til Lofotposten.