- Filmskaper gjester Nordreisa Filmklubb

Dokumentarfilmskaper Kristin Nicolaysen gjester Nordreisa Filmklubb denne uken for å vise og snakke om sine egne prosjekter.

KOMMER Filmskaper Kristin Nicolaysen gjester torsdag filmklubben for å vise og fortelle om egne filmer.   Foto: Presse

FILMKLUBB (f.v.) Hilde Bø og Eili Bråstad Johannessen har skapt filminteresse etter at de startet filmklubben i 2013.   Foto: Johanne P. Elvestad

kultur

Kristin Nicolaysen er nok kjent for mange, da hun har tidligere både arbeidet og bodd i Nordreisa kommune. Nå har hun base i Alta og arbeider som dokumentarfilmskaper.

Første gang

Filmklubben har holdt på i snart tre år, men det er første gang filmklubben får besøk av en filmskaper.

- Et spennende å få noen som faktisk jobber med film. Det er første gang vi har et slik arrangement, så jeg anbefaler alle som interessert i film og filmskaping til å ta turen, sier nestleder i filmklubben, Hilde Bø.

Arrangementet torsdag vil finne sted på Kronebutikken i Sørkjos. Filmklubben har inngått et samarbeid med Kirsti Johansen på Kronebutikken, som vil stå for serveringen.

Aktuelle tema

Nicolaysen har laget en rekke filmer, og torsdag skal hun vise to av disse under Nordreisa Filmklubb sitt arrangement på Kronebutikken. Den første filmen er "Con Amore" som handler om et strykerorkester fra Finnmark. Den andre filmen "En sang for Mursal" setter fokus på en flyktningejentes kamp for å kunne bli i Norge sammen med familien sin.

Det vil bli mulighet til å stille filmskaperen spørsmål.

- Det vil bli samtaler og diskusjon rundt filmene både før og etter visningen. Dette blir koselig og interessant, så vi håper at folk kommer, forteller Bø.

Avslutter med Cruise

Til vanlig viser filmklubben håndplukkete filmer på Bios, annenhver mandag, og har et spennende vårprogram. 10.juni avsluttes det hele på MiniBar1, med den kjente klassikeren "Top Gun" med Tom Cruise i hovedrollen fra 1986.