For en av initiativtakerne bak dette arrangementet, Tom Armand Kristiansen fra Storfjord MC klubb, forteller at Country weekend på Oteren kun var et prøveprosjekt for tre år siden, og det uten planer for gjentakelse.

– Men nå altså en c for tredje gang, og med stadig flere folk, forteller han til Framtid i Nord.

God stemning

Helgens Country weekend kunne nesten ikke hatt bedre ramme rundt seg med en forsmak på sommervarmen. Bare det løftet stemningen rundt Otertun flere hakk. Og med bare glade mennesker som elsker det som har med Country&Western, så måtte det bare bli en suksess.

Kristiansen har ikke helt oversikten over hvor mange som besøkte Otertun i løpet av helga, men han anslår et sted mellom 250- 300 besøkende.

– Arrangementet på dagtid er uten billettsalg, og dermed vanskelig å anslå besøkende, men på låvedansen lørdag kveld var det 200 danseglade mennesker, forteller han til Framtid i Nord.

På festen sto arrangørens eget orkester ”Otter City country Band” for musikken, og ifølge Kristiansen var det god stemning i festlokalet.

Kortspill i saloonen

God stemning kunne han også registrere tidligere på dagen hvor store og små koste seg med aktiviteter som luftgeværskyting, hesteskokasting og hesteridning.

– Og selvfølgelig var det mye kortspilling i saloonen, tilføyer han.

God mat og drikke er selvfølgelig viktig på slike arrangementer, og ifølge Kristiansen bel både grillen og gryta med ”Bacon&Beans” godt mottatt.

Også neste år

Hvert år siden oppstarten har stadig flere funnet veien til country weekend på Otertun. Ifølge Kristiansen kommer det besøkende fra hele fylket.

Det er MC klubben i Storfjord som står for arrangementet, men Kristiansen forteller at de også har god hjelp fra  ”gode, gamle Otertun-folk”.

Og for de som setter pris på god countrymusikk, kan han allerede nå love at det blir en ny weekend neste år på samme tid og samme sted.

– Det ser ut som at country weekend er kommet for å bli, tilføyer han.

Dermed er også sommerens store festivalsesong i gang, selv om Kristiansen ikke vil karakterisere country weekend som en festival.

For tredje året på rad ble det arrangert country weekend på Otertun. Mellom 250-300 store og små har kost seg i løpet av helga på Otertun. Her et bilde fra stedets saloon. Foto: Privat
Trond Armand Kristiansen fra Storfjord MCK kan fortelle at det vil bli en country weekend også neste år. Foto: Jan Arild Hansen.