PAASKIVIIKKO 2016:

Årets kvenkulturfestival er i gang

Årets kvenkulturfestival - Paaskiviikko - har mange innslag verdt å få med seg.

Vebjørn Karvonen (18) fra Skibotn deltok under musikktreffet i Skibotn og Hottigården sist helg. 

kultur

Allerede helga som var, kunne musikkglade ta del i det aller første musikktreffet på Hottigården i Skibotn. Selv om musikktreffet ikke er en del av det offisielle programmet for Paaskiviikko, ble det en flott inngang for årets kvenkulturfestival.

Festivalen vil pågå gjennom hele uka, og det er satt opp arrangementer i samtlige kommuner i Nord-Troms.

En av de publikum har muligheten til å se flere ganger, er forfatter Laila Lanes med sitt foredrag "Fortiet historie - Kvener rundt Lyngenfjorden".

Paaskiviikko byr også på mye musikk. Tornedaling Viktor Fors Mäntyranta og Anders Fischer i bandet "Surunmaa", skal opptre både for skoleelever og publikum forøvrig.

Konsertfolket har noe litt utenom det vanlige i vente, når The Meänland stiller seg på scenen. Bandet synger nemlig reggae på meänkieli - den offisielle benevnelsen på tornedalsfinsk.

Gå heller ikke glipp av Nord-Troms påkostede forestilling og urpremiere av Rallar og Bus på Halti førstkommende fredag. Kun får billetter gjenstår til denne forestillingen.

Halti blir også arena for filmvisningen av "SISU - Din indre styrke", Halti kvenkultursenters digitale formidlingsprosjekt, produsert av Rampelys AS og Motiv Film AS.

Forfatter Reidun Mellem er ute med sin nye bok "Kvenfolkets 500 år ved Ishavskysten". Denne vil få bokslipp under årets Paaskiviikko.

Hele programmet for Paaskiviikko 2016, kan du finne på Halti Kvenkultursenter IKS hjemmesider her.

Festivalen har også en egen Facebook-side verdt og følge gjennom uka.