Baddertreffet har blitt arrangert siden 1999 i Badderen. Hvert år samles bygda for å få til en spennende og sosial helg for både store og små.

– Vi er kjempefornøyde med årets Baddertreff. Det var helt fantastisk! sier Anne Bårseth, leder av Baddertreffet 2016.

– Det ble et år nesten uten regn i år også, legger hun til.

Stort kakebord

Det møtte opp nesten 40 deltakere på den tradisjonelle sangkafeen fredag.

– Det var et kjempeflott kakebord med mange gode kaker. Damene i bygda hadde baket til sangkafeen.

For barna var hoppeslottet og ansiktsmaling noe av høydepunktene.

– For det voksne publikumet vil jeg tro at selve stemninga var høydepunktet. En treffer igjen gamle kjente, noe som er veldig viktig for mange. En mann sa til meg «I fjor var jeg i syden, og det skal jeg aldri mer gjøre igjen når det er Baddertreff. Det er så koselig å komme tilbake», forteller Bårseth.

Søndag var det turmarsj med quiz. Det var litt regn i lufta og kjølig vær, men til tross for det møtte rundt tjue deltakere opp.

– På turmarsjen var det litt nedbør, men det var likevel kjempemorsomt og veldig god stemning. Vi er veldig glade for at vi hadde Vegard Ullvang på overkroppen og Kari Traa på underkroppen, flirer Bårseth.

Skryter over bygda

Bårseth er imponert over hvor stor innsats næringslivet og innbyggerne gjør for Baddertreffet.

– Vi hadde nesten 70 premier i loddsalget fra folk som sponset – det er helt rått! Butikken er veldig enkel å forholde seg til. Vi har ringt dem og fortalt hva vi trenger, og butikken har ordnet det. Samarbeidet med Gruva pub fungerte også kjempebra og puben skal ha all skryt!

– Vi vil takke alle sponsorer og alle som har hjulpet til. Alle har hjulpet til, sier Bårseth.

Vinneren av fiskekonkurransen vant 10.000 kroner med en torsk på 4,85 kilo. Vinneren ønsker ikke å ha navnet sitt i avisa. Neststørste fisk ble en torsk på 2,98 kilo og tredje største fisk ble en torsk på 2,19 kilo.

Anne Bårdseth, leder for Baddertreffet. Foto: Isabell Haug/arkivfoto