Dette er 25. året på rad Riddu Riddu blir arrangert.

– Vi er godt i rute og nå er det ikke lenge igjen. Alt er ikke helt klart, men det er jo enda tid igjen, sier festivalsjef Karoline Trollvik.

– Vi har forhåndsolgt flere billetter enn vi noensinne har gjort tidligere. Det er veldig artig, legger hun til.

Trollvik avslører at sametingsråd Henrik Olsen har fått den store æren av å åpne Riddu Riddu 2016.

– Vi skal ha åpninga av Riddu Riddu på torsdag. Sametingsråd Henrik Olsen får æren av å åpne den 25. Riddu Riddu, noe vi ikke har gått ut med tidligere.

Årets nordlige folk er fra øya Taiwan. Blant annet Suming, en superstjerne fra Taiwan, skal stå på scenen. Allerede som 17-åring startet han å skrive sine egne poplåter, og siden da har han fått flere priser for sitt samfunnsengasjement og musikktalent.

– I år har vi et spesielt fokus på Taiwan, noe mange synes er ekstra artig.

Fullbooket barnefestival og ungdomscamp

Både ungdomscampen og barnefestivalen er fullbooket. Barnefestivalen går over tre dager der barna får prøve forskjellige aktiviteter som blant annet ridning, duodji og tørrfisk-banking.

– Det er mange deltakere på ungdomscampen og barnefestivalen hvert år. I år er det 100 plasser på barnefestivalen – den er blitt ekstremt populær. Det vitner om at vi er en familiefestival også, noe som er veldig artig, sier hun.

Spennende tema

Trollvik trekker fram Årets kunstutstilling som noe av det hun gleder seg mest til denne uka. Kunstutstillingen Obsidian Gaze er en pekepinn på Riddu Riddus betydning for utvikling av urfolksidentitet og kunstuttrykk. Kåfjords egen Geir Tore Holm, har kuratert den eksklusive utstillingen med anerkjente navn som Jimmie Durham, Yuma Taru, Iver Jåks og Maria Thereza Alves. I tillegg har Outi Pieski laget et helt nytt verk til utstillingen som åpner onsdag.

– Jeg gleder meg veldig til kunstutstillinga som blir satt opp onsdagskveld. Kurator Geir-Tore Holm fra Manndalen er selv en stor kunstner. Utstillinga har et spennende tema.

Utstillinga viser kunstverk som setter mennesker i forbindelse med dyrene i verden, og setter spørsmålstegn på forbindelsen mellom dyr og menneskers strev for livsgrunnlag. Lørdag skal det være et seminar der kunstutstillerne tar for seg teamene rundt Obsidian Gaze.

Frivillige fra hele verden

Hvert år er veldig mange frivillige med for å gjennomføre en vellykket festival i Manndalen.

– Det har vært en kjempepågang på frivillige og det er vi veldig glade for. De frivillige er fra hele verden, blant annet en fra indre Mongolia og en fra Kina.

– Det er et stort program hvert år med kurs, film, seminar, danseforestillinger og mye mer. Vi gleder oss kjempemye til å feire det 25. året av Riddu Riddu. Det er helt utrolig at vi har klart å holde på i så mange år. Vi er utrolig stolt over det og vi gleder oss til fortsettelsen framover.

Festivalsjef Karoline Tveitnes Trollvik. Foto: Pressefoto