RIDDU RIDDU:

Utrolige publikumstall

Riddu Riddu hadde 7.139 besøk gjennom fem dager. Festivalleder Karoline Trollvik er strålende fornøyd.

FULL RIDDUSLETTE Riddusletta var fylt med folk under konserten med Violet Road.  Foto: Viktor Enoksen

RIDDU RIDDU Festivalsjef Karoline Tveitnes Trollvik.  Foto: Stig Brøndbo

kultur

Det har vært fem dager med veldig gode publikumstall og et bredt kulturprogram på Riddusletta i Manndalen.

– Vi er utrolig stolte, glade og kanskje litt slitne etter det vi anser som en meget vellykket festival. Sammenlignet med i fjor har vi hatt en økning i antall solgte billetter på 35 prosent, og det uten alt for store voksesmerter. Vi er heldige og har et veldig fint publikum, som ser ut til å sette stor pris på det vi jobber med, sier en fornøyd festivalleder Karoline Trollvik i en pressemelding.

Fra Taiwan til Kåfjord

Trollvik synes det har vært inspirerende og spennende å bli kjent med årets nordlige folk fra øya Taiwan.

– Det å få lære mer om og skape forståelse for hverandres kulturer er kanskje ekstra aktuelt – og ikke minst viktig – i disse dager, sier hun.

Trollvik fikk også være midtpunktet i deres hovedmarkering lørdag på festivalen, da de inviterte publikum med i en tradisjonell Taiwansk ringdans. I ringdansen plasserte de festivallederen i en stol før de danset rundt henne og løftet henne til værs.

Riddu Sessions

Det var ekstra mye spenning knyttet til bestillingsverket Riddu Sessions under årets festival. Riddu Riddu opplever allerede ekstern interesse for verket, etter at musikerne leverte en fantastisk konsert.

Obsidian Gaze er den tverrkulturelle kunstutstillinga som markerte 25årsjubileum. Den viste tydelig utvikling av samisk- og urfolkskunst, opplyser Riddu Riddu.

– Utstillinga minner oss om at 25 år med Riddu ikke har vært en enkel vei. Vi har møtt mye motstand og har måttet tørre stå for det vi tror på, samtidig som det er veldig fint å se at vi nettopp nå er kommet langt. Vi er kommet veldig mye lengre på veien mot styrking av den sjøsamiske identiteten, vi har bidratt til å ta tilbake den samiske kulturen og har også blitt en viktig stemme for urfolk i verden. Nå møter vi interesse og annerkjennelse for arbeidet vårt, og da er det selvsagt fint å kunne feire som 25åring, sier Trollvik.

I 2017 arrangeres Riddu Riđđu fra 12.-16. juli.