Skal hedre multikunstneren

I forbindelse med det som ville vært Idar Kristiansens 85-årsjubileum skal Senter for Nordlige folk holde en stor jubileumsutstilling.
kultur

Kristiansen var en multikunstner. Han debuterte i 1957 med diktsamlingen «Sanger fra en tundra». I 1980 mottok han Aschehougprisen for sitt hovedverk, «Kornet og fiskerne», et firebindsverk med utgangspunkt i den kvenske innvandringen til Nord-Troms og Finnmark i siste halvdel av 1800-tallet.

I en pressemelding opplyser Troms fylkeskommune at fylkeskommunen skal støtte utstillingen med 100 000 kroner.

- Idar Kristiansens forfatterskap er høyt verdsatt i Nord-Norge. Han er sterkt opptatt av kulturarven vi har her nord, både læstadianismen, naturopplevelser og tre stammers møte. Hans rikholdige kunstnerskap mener vi er viktig å løfte frem for nye generasjoner, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap).

Prosjektet er et samarbeid  mellom Samtidsmuseet for nordlige folk, Nord-Troms museum, Halti kvenkultursenter og Troms fylkesbibliotek.

På utstillingen vil publikum få oppleve Kristiansens litterære verker og malerier, lydopptak, film og fotografier. I forbindelse med jubileet skal det arrangeres et seminar om Kristiansens kunstnerskap.

Kristiansen skulle fylt 85 år i mai i år.