«Oskars Amerika» vant pris i Tyskland

Familiefilmen Oskars Amerika har vunnet hovedprisen på Lucas Film Festival i Frankfurt.

OSKARS AMERIKA: Sist helg vant familiefilmen Oskars Amerika pris for beste spillefilm i seksjon 8+ på Lucas Film Festival.   Foto: Oskars Amerika / Original Film

OSKARS AMERIKA: – Det er en prestisjefestival. Å vinne denne prisen er et skikkelig løft for regissøren, for meg som produsent og Original Film, sier produsent Mona Steffensen, som er fra Skjervøy. 

kultur

– Det er et «kick» å vinne en pris som dette. Lucas er en veldig bra, viktig og stor festival, sier produsent Mona Steffensen til avisa iTromsø.

Steffensen er fra Skjervøy og er daglig leder i produksjonsselskapet Original Film AS. Eili Bråstad Johannessen fra Nordreisa er regiassistent og Torfinn Iversen fra Sortland står for manus og regi. Filmen er spilt inn i Nord-Norge.– En prestisjefestival

Lucas Film Festival ble arrangert forrige uke, der Oskars Amerika stakk av med prisen for beste spillefilm i seksjon 8+. Lucas-festivalen er den eldste barne- og ungdomsfilmfestivalen i Tyskland.

– Det er en prestisjefestival. Å vinne denne prisen er et skikkelig løft for regissøren, for meg som produsent og Original Film, sier Steffensen til iTromsø.

Nærsynt ponni

Familiefilmen handler om 10 år gamle Oskar som drømmer om å ri over prærien sammen med sin mor. Like før sommerferien forteller moren at hun må dra til Amerika, imens Oskar må bli hjemme med sin gretne bestefar.  Heldigvis møter Oskar mannen Levi, som bor i skogen med en nærsynt ponni. Sammen legger Oskar og Levi en vill plan om å ro over Atlanterhavet for å finne Oskars mor.


«En høytflyvende og alvorlig barnefilm om sorte får»

«Oskars Amerika» er en alvorlig, men også eventyrlysten familiefilm, som leker med formatet.

 

Oskars Amerika ble vist på kino i Nord-Troms i april, og hadde verdenspremiere Berlin internasjonale filmfestival i februar. Da ble den nominert til krystallbjørnen for beste barnefilm.