Flytter til Kåfjord og blir Riddu-produsent

Etter flere år i Oslo, pakker Alice Marie Jektevik (28) kofferten og flytter til Kåfjord.

Alice Marie Jektevik blir ny produsent for Riddu Riđđu.  Foto: Ørjan Bertelsen og Raisa Porsanger

kultur

Jektevik, som er oppvokst i Tromsø, har en bachelor i medier og kommunikasjon, og er nestleder i den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh. Hun står også bak klubbkonseptet Idja – Sámi club night på Riksscenen i Oslo – som er et samisk klubbkonsept for unge samer i Oslo.

Vil overraske

Nå er altså Jektevik klar som ny produsent for Riddu Riđđu-festivalen. Det opplyser festivalen i ei pressemelding.

– Jeg er glad og veldig takknemlig for at Riddu Riđđu har valgt å satse på meg. Festivalen er utrolig viktig for det sjøsamiske samfunnet, og er en møteplass for hele Sápmi, men også et sted hvor vi møter våre brødre og søstre fra andre steder i verden for å lære av hverandre, sier hun, ifølge iTromsø.

– Jeg skal jobbe for at Riddu Riđđu-fortsetter å engasjere, overraske og oppleves som en kvalitetsfestival fra start til slutt. Vi skal utfordre oss selv og publikum, sier tromsøkvinnen.

Kjempefornøyd

Karoline Trollvik, festivalsjef for Riddu Riđđu, er svært fornøyd med å få Jektevik med på laget.

– Vi er glad og kjempefornøyd med at Alice takket ja til jobben, og gleder oss til å jobbe med henne. Hun har både kompetanse, erfaring og ikke minst et brennende engasjement for det samiske, sier Trollvik.

Jektevik tiltrer i stillingen 11. desember, og hun vil produsere sin første festival i 2018.