Navn, alder: Terje Storvig, 42 år

Band: Phandrom

Aktuell med: Debutalbumet «Victims Of The Sea»

Gig-aktuell: Det er mulig vi har en overraskelse i vente.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?

– Phandrom et heavy metal band fra Alta, Øksfjord og Brønnøysund, som bygger sin musikk rundt et solid egenkomponert låtmateriale. Vi holder til i Øksfjord, Alta og Tromsø. Musikken til Phandrom har nært slektskap med legendarisk hard rock og heavy metal fra 70 - og 80-tallet. I tillegg er Phandrom påvirket av klassisk musikk og krydret med rå jazz-elementer. Stikkord er hjerte, sjel, råskap, personlighet, virtuositet, blod, svette og tårer.– Hallgeir Pedersen er en virtuos gitarist med internasjonal anerkjennelse. Han har en lang jazzkarriere bak seg, samtidig som han er en fremragende heavygitarist og låtskriver.– Bjørn Ivar Aslaksen på trommer og Odd-Erling Simensen på bass utgjør superkompet som øyeblikkelig gir assosiasjoner til den autentiske heavy rock-tradisjonen.– Jeg er vokalist i bandet, og kom med først i 2013. De andre tre har spilt sammen i mange år før.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?

– Jeg kan vel ikke legge skjul på at det måtte bli «Holy Diver» av Dio. Jeg hører på den låta minst to ganger i uka, og har gjort det siden jeg hørte den for første gang i 1991. Det er ikke tull. Jeg hører på mye annet også – egentlig veldig mye forskjellig. Led Zeppelin, Black Sabbath, Rainbow, Pink Floyd, The Beatles, Van Halen, A-ha, Adele osv. Det går også veldig mye i klassisk musikk, som feks. Bach, Grieg, John Dowland osv. Det har også vært mye jazz.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?

– Jeg datt ned fra scenen en gang, og slo meg ganske kraftig. Det var mørkt, og jeg husker veldig godt at jeg var brennsikker på at det var en trapp ned, men det var ikke det. Det var en smertefull opplevelse. Tror det var på Kulturhuset i Tromsø.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?

– Brødskiver med kaviar og majones, i ubegrensede mengder, melk – og en kasse øl. Øl er bra for håret.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.

– Knutsen og Ludvigsen.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?

– IKEA.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte  – hvilken musikk skulle du laga da?

– Kanskje en blanding av Vømmøl og Knutsen & Ludvigsen, og lagd noe eget i den retningen. Jeg er stor fan av dem.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?

– Størst? Sånt kan man aldri vite, men Phandrom skal nå langt. Det er bestemt. Sånn er det med den saken.

– Når så du sist ditt eget blod?

– Det var i vinter. Hadde spilt konsert på Sami Music Weekend i Alta sammen med Kari Heimen og Odd-Erling Simensen. Jeg hadde mye å bære, og skled på isen, så alle instrumentene føk avgårde. Det gikk bra med dem alle sammen. Jeg fikk et dypt kutt i kneet. Jeg fikk det stripset igjen da jeg kom til Tromsø.