Det slamrer som på et overdimensjonert restaurantkjøkken og lukter deretter. Den gamle, tomme stasjonshallen fra 1880 på beste sørvest har gjenoppstått som Market Hall Fulham, perfekt timet til forsommerturismen.

Midt i lokalet sitter et spansk ektepar og en fransk bulldogg og venter på servering.

– Hjemme i Valencia er vi bortskjemt med slike markeder, forteller Pablo Lopez på vegne av seg selv, kona Valme Alvarez og kjæledeggen «Sati».

– Og jeg må si jeg er imponert over tilbudet her i gården. Du får alt fra kaffebar og juicebar til iskrembar – og det meste fra britiske smørbrød til amerikansk junk. Ja, du finner til og med opptil flere varianter helsekost.

STRATEGISK: Markedet ligger et steinkast fra den operative T-banestasjonen på District Line. Foto: Jørn Tomter

Gatesofistikert

Selskapet bak satsingen har hentet mye av inspirasjonen nettopp på kontinentet. PR-sjef Ed Lewis-Pratt hevder at kollegene og han tilbyr noe unikt i London-sammenheng. De konkurrerer likevel med en rekke andre spennende gatematmarkeder – blant annet urbankulinariske «hubs» som Pop Brixton og Leather Lane, det hakket mer raffinerte Brixton Village, artige Boxpark Shoreditch og supersosiale Pergola Paddington Central. Mulighetene er utallige for gatemat-liebhabere på London-tur.

– Hensikten vår er å ta «streetfood»-fenomenet til et mer sofistikert nivå, insisterer Lewis-Pratt.

– Hele opplevelsen er tuftet på mat og drikke, med felles bespisningsområde som borger for sosialisering. Vi holder åpent hver dag fra morgen til kveld, og byr på frokost, lunsj, middag og drinker. Alle er like velkomne.

GATEMAT: Men kebaben serveres gjerne innendørs i 2018. Foto: Jørn Tomter

Fulham-kapitlet er for øvrig kun begynnelsen. Etter planen avdukes en Victoria-filial i august, mens selveste West End står for tur i vinter. Holles Street, en avstikker fra hovedpulsåra Oxford Street, blir adresse der.

– Det blir rosinen i pølsa, skryter Lewis-Pratt, som mener sentrum og Soho trenger et gastronomisk-arkitektonisk løft.

– Det hører med at vi prøver å blåse liv i utdaterte bygninger i ellers blomstrende strøk. At for eksempel denne sto ubrukt i seks år, var nærmest en skandale. Nå bugner den av kylling, pizza, kebab, bakervarer, spesialøl, cocktails, vegetar, thai og indiske retter.

Familievennlig

Nyvinningen frister med i alt ni utsalgsdisker fordelt på 900 kvadratmeter. I tillegg kommer baren i den tidligere billettluka, delikatesseforretningen – for ikke å glemme lekekafeen for de minste. I øyeblikket er det Zara (5) og Chloe Wood (3) som holder mest leven i kroken.

Tante Janie er på besøk fra USA, der hun har testet lignende ting som Chelsea Market og Eataly-kjeden.

SMÅTT ER GODT: Også de minste har sin egen kafé på Fulham Broadway. Foto: Jørn Tomter

– Jeg synes det er bra hvordan de omfavner det offentlige rommet. Jeg er sikker på at stedet kommer til å utvikle seg ettersom folkene bak lærer mer, sier hun.

Nabomamma Isabelle Garvey underskriver attesten.

– Ikke minst tipper jeg dette kommer til å bli en populær destinasjon blant fotballfansen når det er match, supplerer hun med skrekkblandet fryd.

Klimavennlig

Tusenpundsspørsmålet gjenstår: Bør gatemat strengt tatt fjernes fra gata?

– Jeg vil heller kalle oss en plattform for «streetfood»-stands som allerede har bygget opp en kundemasse, kontrer Lewis-Pratt.

BRITISK FROKOST: Kanskje frister det med et baconsmørbrød fra delikatesseforretningen. Foto: Jørn Tomter

– For uavhengige og fremadstormende operatører er det ofte veldig kostbart å etablere fast restaurant. Vi hjelper dem med det neste skrittet. Vi skaffer dem kjøkken, plass – og enda flere kunder.

Businessideen faller i smak hos ekteparet Lopez Alvarez. Ferdigtygd på første rad konstaterer de at det er begynt å regne utenfor.

– London er verdens beste by å gå ut i, påstår Valme.

– Men så ustabil som den er værmessig, er det jo en fordel å kunne forbli innendørs.