I 2008 – ett år etter dødsfallet til gitarist og grunnlegger Robert Burås – valgte Madrugada å gi seg.

Sivert Høyem har siden fokusert på solokarrieren, men nå skal han igjen spille sammen med sine tidligere bandkamerater Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen. Sistnevnte ga seg i Madrugada allerede i 2002. Burås blir erstattet av to gitarister: Cato «Salsa» Thomassen og Christer Knudsen.

– Hvorfor gjøre comeback nå?

– Anledninga er 20 års-jubileet til debutplata, som vi ønsker å markere. Jon luftet ideen til meg over en lunch for en stund siden tilbake. Så kom vi sammen i øvingslokalet, og sjekket at det var musikalsk forsvarlig – og kjemien var der! Om det blir flere konserter har vi ikke tatt stilling til enda.

– Er det bare «Industrial Silence»-plata dere spiller fra?

– Vi spiller hele den plata, som vi ikke en gang gjorde den gang plata var helt fersk, men vi spiller også senere hits. Ane Brun kommer også, og da kan du vel regne ut resten selv, hehe.

Madrugada ga ut fem studioalbum, hvorav fire toppet VG-lista, mellom 1999 og 2008. I tillegg kommer konsertplata «Live at Tralfamadore» og samleplata «Best of Madrugada»?

– Er det aktuelt å lage, og gi ut, ny musikk som Madrugada?

– Det har vi ikke snakket om. Vi har fokus på å øve til konsertene til disse to konsertene, så får vi se hvor morsomt det blir

– Hvilket forhold har du hatt til Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen etter at dere gikk hver deres musikalske veier?

– Et bra forhold. Vi har ikke truffet hverandre så mye, men dette er et kameratskap som går langt tilbake, og betyr mye for alle sammen. Vi gleder oss til å spille i lag.