Verksted for unge tegneserieskapere

Den kjente tegneserieskaperen,Tore Strand Olsen, holder kurs for 8.klassinger i Nord-Troms.

MORSOM: Denne tegneseriestripa har Tore Strand Olsen laget i sammarbeid med 8a ved Storslett Ungdomsskole og Reisa Montessori.  

HOLDER KURS Tore Strand Olsen er en profesjonell tegneserieskaper som holder kurs rundt om i landet.   Foto: Liv Klakegg

kultur

I forbindelse med den kulturelle skolesekken, Kultur i Troms, har tegneserieskaperen Tore Strand Olsen besøkt Nord-Troms. Han er kjent for striper i blant annet Rutetid og Pyton og har holdt en rekke kurs for elever i hele Norge.

Denne uka holdt Olsen kurs om tegneserier for ungdomskoleelevene i Kvænangen, Nordreisa, Olderdalen og Manndalen. Han har lært fra seg sine tips og triks for hvordan man kan skape ei god stripe.

- Mange tenker at de ikke kan tegne, og de fleste unge slutter å tegne i 10-12 års alderen. Men med små triks så kan alle lage karakterer med ulike uttrykk og utvikle strekmannen, forteller Olsen.

Kommer på trykk

Kurset Olsen holder går først ut på å lære grunnleggende tegnekunnskaper og skape sin egen serie, deretter har elevene en brainstorming for å komme med ideer til en tegneserie som Olsen tegner.

- Ungdommene i Nord-Troms var kreative og ideene deres gode. De har laget historien og figurene, mens jeg har tegnet. Resultatene ble bra, forteller Olsen.

Tegneseriene vil bli trykket i Framtid i Nords papirutgave. Den første kommer i lørdagsutgaven denne uken, og neste uke vil de trykkes en og en.