Klare for lesefestival

I forbindelse med verdens bokdag arrangerer biblioteket og grunnskolene i Nordreisa lesefestival.

GLEDER SEG (T.v) Borghild Braastad, Margrethe Haslund og Gunn-Lill Johansen gleder seg til lesefestivalen neste uke.   Foto: Rakel L. Heggelund

GJENTAR SUKSESSEN: Hele skolen, ansatte og elever ved Rotsundelv skole under fjorårets festival.   Foto: Kjetil Nielsen Skog

kultur

Hele neste uke skal grunnskolene i Nordreisa være med på en lesefestival i forbindelse med verdens bokdag, som går av stabelen den 23.april.

Leseglede

Biblioteket har samarbeidet med skolene rundt om i kommunene. Festivalen skal foregå på hver enkelt skole og de har planlagt sitt eget festivalprogram.

Det skal være ulike aktiviteter som dramatisering av eventyr, høytlesing, naturstier og andre ting som har lesing i fokus.

-  Vi ønsker at festivalen kan være med å skape leseglede og sette barn og unges lesing i fokus. De siste nasjonale prøvene viser at Nordreisas 5.klassinger får bedre og bedre leseferdigheter, sier biblioteksjef Margrethe Haslund.

Det er altså rigget klart for en hel uke med lesing og morro på timeplanen.

Gjentar suksessen

Dette er 3. året på rad at man gjentar suksessen med en lesefesival for unge. I tillegg til morsomme aktiviteter og forfattershow, får alle deltakerne utdelt egne festivalarmbånd.

- Dette er en ordentlig festival og både store og små  gleder seg veldig, forteller bibliotekar Gunn-Lill Johansen.

Selveste Pulverheksa

Biblioteket har ansvaret for organisere forfatterbesøk under festivalen. I år er de ekstra stolte. Selveste forfatteren Ingunn Aamodt, kjent for blant annet "Pulverheksa" og "Marg og bein"-serien, kommer.

- Allerede i fjor høst sendte vi forespørsel til henne og da hun takket ja ble vi veldig stolte. Hun har skrevet en rekke bøker for barn og unge og alle, uansett alder, kjenner til bøkene hennes, sier Borghild Braastad.

Siden Ingunn Aamodt er en så populær barnebokforfatter har biblioteket bestemt at de også skal invitere barnehagene til leseshow.

Etter festivalen i Nordreisa, skal Aamodt turnere videre rundt i Nord-Troms for å besøke Skjervøy, Kåfjord og Skjervøy.