Pulverheksa tryllet seg bort

- Men det var det ingen av barna som trodde noe på.

VELDIG KJENT Ingunn Aamodt er kjent for sine barnebøker. I dag gjestet hun Storslett.   Foto: Rakel Heggelund

BARE SNILL - Pulverheksa er bare snill, sier Karla Mari Musum og Lilly-Elena Nordgaard Siri, fra Reisa Montessoribarnehage. Her sammen med resten av barna fra samme barnehage.   Foto: Rakel Heggelund

kultur

Fredagen var det fullt program på Samfunnshuset med forfatteren Ingunn Aamodt, som gjestet Nord-Troms i forbindelse med Lesefestivalen som har foregått denne uken.

Tidligere på dagen hadde hun høytlesing av ”Marg og bein”-bøkene for de store barna ved Storslett skole, før det ble klart for show med selveste Pulverheksa for barnehagene i Nordreisa.

Ikke skummel

Barna var godt kjente med både Pulverheksa og historiene til Ingunn Aamodt. Å treffe Pulverheksa på ordentlig var ikke noe skummelt, ifølge barna i Reisa Montessoribarnehage.

- Det var fint og ikke noe skummel. Pulverheksa er bare snill, sier Karla Mari Musum og Lilly-Elena Nordgaard Siri, fra Reisa Montessoribarnehage.

Tryllet seg bort

Etter at Pulverheksa hadde lest boken om hvordan Pulverheksa reddet tyven, så skulle hun vise barna hvordan hun kunne trylle. Hun skulle nemlig trylle bort seg selv og så trylle fram en forfatter. Men dette trylletrikset avslørte barna kjapt.

- Pulverheksa kunne ikke trylle. Det var bare en dame som hadde kledd seg ut og vi trodde ikke på at det var en ordentlig heks heller, forteller barna videre.

Kjent forfatter

Ingunn Aamodt er kjent for de fleste store og små som leser bøker. Hun er opprinnelig fra Honningsvåg.

Hun gav ut sin første bok ”Pulverheksa får besøk” i 1998 og siden den gang har hun gitt ut over 50 bøker for store og små barn. Aamodt ble inspirert til å skrive bøker for barn da hun ikke synes bøkene som var på markedet var gode nok.

På turné i Nord-Troms

I tillegg til å besøke Nordreisa og Lesefestivalen denne uka, har hun vært innom Lyngen, Skjervøy og Kåfjord med både Pulverheksa og de andre bøkene sine.

- Det har vært veldig fint å være her oppe, sier Aamodt til Framtid i Nord.