Gjett hva veien i Kåfjord kan komme til å hete?

Både Violet Road og Jan Lindvall kan bli hedret med veinavn i Kåfjord.

SPILLEGLEDE: Violet Road var i storform på scenen i Lyngenhallen. Har får Hogne hjelp av lillebror Halvard og vokalist Kjetil.  Foto: Arne Teigen

kultur

Dersom Kåfjord Senterparti får det som de ønsker, vil popgruppen Violet Road få en vei oppkalt etter seg i Kåfjord. Bandet med de fire Rundbergbrødrene fra Kåfjord er et av landets mest populære artister for tiden, og har siden de slo gjennom vært en god ambassadør for hjemkommunen.

Navneforslaget kommer i forbindelse med høringsutalelse som Kåfjord kommune har angående navnløse veiparseller rundt om i kommunen.

En stor ære

Det er veistrekningen E6 fra Numedalsbrua i Olderdalen og til krysset Trollvik at Kåfjord SP vil at folk i fremtiden kan kjøre langs Violet Road.

Bassist Hogne Rundberg i Violet Road, synes det er en morsom ide, og sier at hele bandet føler seg beæret og stolt over veiforslaget.

– Så blir det jo morsomt at mamma og pappa bor langs Violet Road, sier Rundberg til Framtid i Nord.

Nå er det foreløpig et forslag som er ute på høring, men Rundberg sier at bandet vil nok gjøre stas på veien dersom dette blir det endelige navnet.

– Mulig vi må gå veistrekningen med full korpsmusikk, sier han.

Rundberg kjente ikke til at forslaget var sendt inn til kommunen, men hadde et nyss om at noe var i emnet.

– Men for oss er dette en ære, gjentar han overfor Framtid i Nord.

Jan Lindvalls vei

Men ikke bare Violet Road er foreslått som veinavn. Også tidligere langrennsløper fra Olderdalen Jan Lindvall er foreslått hedret av Kåfjord SP.

Lindvall, som på 70- og 80 tallet var landslagsløper med 5. plass på 50 km i Sarajevo-OL i 1984, samt verdenscupseiere på merittlista, kan få veistrekningen E6 fra Olderdalsbrua til Numedalsbrua, fem km sør for Olderdalen sentrum.

Til Framtid i Nord sier Lindvall at han føler seg beæret over forslaget, og har heller ingenting i mot at en veiparsell vil bære hans navn i hjembygda.

– Når noen foreslår dette, så er det vel på grunn av at noen synes man har gjort noe som er blitt lagt merke til, sier en overrasket Lindvall til avisa.

Den tidligere langrennsløperen har nå et sommersted langs det som kan bli Jan Lindvalls vei, og utelukker ikke at veistrekningen blir testet med rulleski.