Nye artister klare for Paaskiviikko.

Beddari Nilsen er blant de mange som skal underholde.

KOMMER: Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, som begge har kvenske røtter fra Finnmark, skal i tur og orden besøke Kåfjord, Lyngen, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen.   Foto: Pressefoto

kultur

Onsdag ble det kjent at Tuli Palo kommer til Paaskiviikko i juni. Nå har Pål Vegard Eriksen enda et par klar.

LES OGSÅ: Tuli Palo til Paaski

Musikerparet Beddari Nilsen og den anerkjente historikeren Arvid Petterson gjester Nord-Troms i anledning festivalen.

Gullmedaljør

Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, som begge har kvenske røtter fra Finnmark, skal i tur og orden besøke Kåfjord, Lyngen, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen, der de blant annet skal presentere kvensk og finsk musikktradisjon fra Nord-Norge fra 1700-tallet og fram til moderne tid.

Arvid Petterson fra Brennelv i Porsanger, som i 2012 ble tildelt Det Kongelige Videnskabers Selskabs minnesmedalje i gull for sin evne til å formidle glemt historie og kulturhistorie, skal turnere med kåseriet "Veier i kvensk historie" og besøker både Lyngen, Kåfjord, Storfjord og Skjervøy.

Slektsforskning

Under Paaskiviikko blir det også et tre dagers begynnerkurs i kvensk i Kvænangen og et innføringskurs i slektsforskning i Lyngen over to kvelder.

På lørdag 13. juni vil store deler av programmet finne sted på Halti. Her vil det blant annet bli mulighet til å oppleve Nordreisas nye kulturscene og få et innblikk i det nye Halti-bygget. Kveldsarrangementene på fredag og lørdag, med konsert og forestilling, vil finne sted på Bios.

Tradisjon tro blir det kvensk Gudstjeneste på Bergmo kapell på søndagen, etterfulgt familiedag på Tørfoss Kvengård, melder Eriksen.