Dette skjer under årets Paaskiviikko

Halti kvenkultursenter IKS publiserte i dag en fullstendig oversikt over arrangementene som skal finne sted under årets kvenkulturfestival.

Henrik Niva spiller på Bios Café, lørdag 13. juni, og er bare et av mange innslag på plakaten under årets Paaskiviikko. 

Arvid Petterson besøker Skjervøy, torsdag 11. juni.  Foto: Turi E. Olderheim

kultur

Paaskiviikko 2015 finner sted 8.-14. juni, og har arrangementer fordelt utover alle de seks kommunene i Nord-Troms.

- Først og fremst så er jo hele Paaskiviikko ment å skulle synliggjøre kvensk språk og kultur. Det tror jeg vi har klart å få til på en god måte i år. Jeg tror også vi treffer en ganske bred målgruppe - da spesielt i forhold til barn eldre, sier daglig leder ved Halti kvenkultursenter, Pål Vegard Eriksen.

Et par sykehjemsbesøk er blant annet lagt inn i programmet.

- Det er alltids er noen som ikke kommer seg ut. Da kommer vi til dem istedenfor, sier Eriksen.

Forskjellige erfaringer

Han forteller videre at årets plakat ikke inneholder de store tunge arrangementene som har brukt å være tidligere.

- Vi har rett og slett prøvd å spre de mer. Nord-Troms har noen geografiske utfordringer, og det gjør at noen arrangementer går oppå hverandre. Vi har likevel gjort et forsøk på å tilpasse programmet etter de erfaringene vi har fra de forskjellige kommunene, sier Eriksen.

LES MER: Kvensk bokbussturné er i gang

Det er en utfordring hvert eneste år å få kabalen til å gå opp i følge ham, men han mener programmet i år skulle ha noe for alle og en hver, uansett hvor folk måtte befinne seg.

Gleder seg enormt

- Vi er veldig fornøyd med de artistene vi har fått til Paaskiviikko. Det er profesjonelle og allsidige artister som spiller musikk i flere sjangre, og vi tror de favner bredt. Vi har også noen veldig gode foredragsholdere. Ta Arvid Petterson til eksempel, han er ingen "hvem som helst", særlig i kvensk øyemed. Vi tror mange vil komme å høre på ham, forteller Eriksen.

Arrangørene gleder seg enormt, håper programmet faller i smak og at mange finner veien til de forskjellige arrangementene rundt omkring.

- I år skal vi også være på Halti for første gang, med ny kulturscene og et nytt bygg å vise fram. Vi får noen nye erfaringer med dette, men vet mer hvordan vi skal gjøre ting neste år, så det blir spennende, sier han.

Her finner du komplett program for Paaskiviikko 2015.