Mottok Ingridprisen under nordens største matfestival

Tirsdag vant Gunnar Jensen Ingridprisen.

GLADMAT Tirsdag mottok Gunnar Jensen Ingridprisen under Gladmat – Nordens største matfestival.  Foto: Ronald Johansen/iTromso

kultur

Gladmat – Nordens største matfestival går av stabelen denne uken i Stavanger. Ingrid Espelid Hovgis har gjort en stor innsats for formidling av norsk matkultur, og derfor deles Ingridprisen ut hvert år. Prisen tildeles en kokk som har fokus på de norske råvarene i Norge og i utlandet, har gode formidlingsevner og retter fokus på det norske kjøkken.

- Stor stas

Jensen er fra Lyngseidet og driver Mathallen i Tromsø. Tirsdag mottok han Ingridprisen under nordens største matfestival.

- Det var stor stas og veldig overraskende å motta Ingridprisen. Det er flott at jobben en gjør blir lagt merke til og at andre setter pris på det, sier Jensen til Framtid i Nord.

- Jeg synes det var utrolig hyggelig, legger han til.

- Uventet

Den dyktige kokken mener det er mange som fortjener en pris for deres arbeid med å promotere norsk mat.

- Det var uventet å motta prisen, fordi det er så mange som er flinke er å promotere norsk mat og fortjener en slik pris. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få den siden eliten av norske kokker er på Gladmat-festivalen, sier han.

- Hvorfor vant du Ingridprisen?

- Det er ikke godt å si. Jeg jobber med norske råvarer og vi har gode dialoger med produsentene. Vi prøver å framsnakke dem så godt vi kan. Sånn sett er det veldig enkelt, da det er meget god kvalitet på mange norske produkter. Det er mange som jobber for at vi skal ha god kvalitet på produktene, så kvaliteten kommer ikke av seg selv, sier Jensen.

- Veldig trivelig

Jensen synes det er veldig trivelig å være på Gladmat-festivalen i Stavanger.

- Jeg har holdt et foredrag om moden fisk. Tørrfisk, klippfisk og boknafisk er produkter jeg foretrekker foran mange andre. Også har jeg møtt på mange kokkevenner. Jeg er med og arrangerer SMAK-festivalen, så det er fint å se hva vi kan lære av Gladmat-festivalen. Det er veldig trivelig å være her, sier han.

Tidligere har Jensen vunnet "Det Norske Måltid 2012" og deltatt i flere nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser.