Jakter på talenter

Riddu Riddu jakter på samiske og kvenske talenter til ungdomssatsningen Riddu Násttit.
Søknaden skal inneholde
kultur

Riddu Riddu festivala arrangerer hvert år sin egen talentkonkurranse med navnet Riddu Násttit. Inntil i år har den vært åpen for samisk ungdom, men nå utvider festivalen fokuset og inkluderer ungdommer med kvensk bakgrunn i målgruppa.

- Vi ønsker med denne konkurransen å satse på unge mennesker som tør å være stolte av sitt opphav og vise det frem gjennom kunstneriske uttrykk. På den måten får vi ta del i den yrende kulturen blant dagens ungdommer, og vi får muligheten å gi en heldig vinner muligheten til å utvikles seg videre, sier Ragnhild D. Eriksen i Riddu Riddu festivala i ei pressemelding.

Fire av de søkerungdommene blir plukket ut til å delta i finalen, og disse får 15-20 minutter på seg for å overbevise publikum om hvorfor nettopp de bør vinne.

Stemmes fram per SMS

Vinneren stemmes frem via SMS i løpet av konkurransen. I fjor var det Agnete Båtnes som stakk av med Telenorstipendet.

- Vi oppfordrer alle søkere til å gi uttrykk for sin samiske og/eller kvenske identitet og tilhørighet gjennom det de skal presentere, presiserer Eriksen.

Søkerne må være mellom 13 og 25 år, og ha samisk eller kvensk opphav, eller være bosatt i et samisk/ kvensk område. Man kan delta innenfor alle kunstformer som er tilrettelagt for framføring på en scene, eksempelvis musikk, dans, film, performance og teater.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Telenor og NRK Sámi Rádio. Vinneren kåres den 22. juli fra festivalens hovedscene og får et stipend på 25.000 fra Telenor.