Fisk, folk og festhelg

Det sto ikke på humøret i godværet da Feskivalarbeidere var i gang med opprigging fredagsformiddag. 

OPPRIGG Bak: Aina Olufsen, rød jakke: Johan Pedersen, Geir Helgesen.  Foto: Isabell Haug

kultur

- Nå er jo våren her, og vi ønsker å skape litt liv når det ellers er litt stille, smiler Feskival-leder Johan Pedersen.

Sammen med leder for Varehuset Skjervøy, Geir Helgesen og Skjervøy Asvo rigget de til rette for festhelga.

- Nå har vi stengt av veien her i Værre, så nå fylles det med snø til skirennet. I tillegg må vi få opp teltet, og vi har hengt opp hele 38 flagg. Snart blir det fest, ler Helgesen.

Fisketema

Som alle andre år Feskivalen har vært arrangert er det fisk på menyen også i år.

Deltakerne av hinderløypa skal for eksempel frakte en kasse fisk med seg gjennom løypa. I tillegg serverer Skjervøy Båtforening torsketunger i festivalteltet, og hotellet har fiskebuffet lørdagsettermiddag.

Helgesen mimrer tilbake om da de ulike politiske partiene på Skjervøy sprang stafett med en fisk som stafettpinne.

- Det skal være litt gøy. Og lov til å dumme seg ut, ellers blir det jo kjedelig. Vi er jo en fiskekommune, så akkurat det med fisk er viktig å fremheve, ler han.

Les mer i papirutgaven av Framtid i Nord lørdag!