- Vi er glade og ydmyke

Herman Rundberg og Simone Grøtte ble headhuntet til Varangerfestivalens nye konsept.

NYTT KONSEPT: Simone Grøtta og Herman Rundberg har fått frie tøyler og økonomiske ressurser til å programmere og produsere Varangerfestivalens første dag. FOTO: Presse.  

kultur

Herman Rundberg, mest kjent fra bandet Violet Road, er plukket ut som festivalkunstner på Varangerfestivalen i Vardø, 6-10 august. Dette opplyser festivalsjef Maria Utsi i en pressemelding.

Rundberg ble headhunted sammen med sin kone, danser Simone Grøtta for å delta i konseptet Northern Soul.

"De unge kunstnere er valgt på grunn av sitt brede og sjangeroverskridende kunstnerskap og store kommersielle potensial", står det i meldingen.

Valgfritt bestillingsverk

Varangerfestivalen startet i 2013 opp med det nye festivalkunstnerkonseptet som har mål om å etablere en unik utviklingsarena for unge arktiske artister.

De utvalgte kunstnerne får muligheter til å programmere og produsere festivalens første dag rundt sitt eget kunstnerskap og vil bli gitt bred profilering og betydelige summer til produksjon av dette.

De står fritt til å samarbeide med hvem de vil og skape hva de vil, uavhengig av sjanger og uttrykk.

- Vi gleder oss enormt til å være festivalkunstnere på Varangerfestivalen i Vadsø. Som unge kunstnere er vi er glade og ydmyke for at festivalen har plukket ut oss til å gjøre dette bestillingsverket, opplyser Rundberg.

Prosjektet Northern Soul er opprettet i samarbeid med Sparebank1 Nord-Norges Kulturnæringsstiftelse.