– Det her blir det nye til neste år, sier Hugo Tingvoll og nikker mot PC-skjermen.

– Vi skal lage en friluftsfestival. Vi har luftet det for Gorosofestivalen, og dem tente veldig på ideen. For det her blir ingen konkurrent. Det blir masse ting som skjer på dagtid og som gjør det enda mer attraktivt å komme hjem til Reisa eller komme på besøk.

For mange er Hugo Tingvoll kjent som daglig leder for Nord-Troms Friluftsråd og Ut i Nord. Men snart kan Tingvoll også smykke seg med tittelen festivalsjef, for han og friluftsrådet har bestemt seg for å prøve noe nytt.

De skal nemlig arrangere en egen friluftsfestival i august 2023 i Nordreisa - samtidig som Gorosofestivalen arrangeres, uten at det nødvendigvis gjør at man stikker kjepper i hjula på hverandre, skal vi tro Tingvoll:

– Vi håper å dra synergier på hverandre.

Musikk + natur = sant

– Det blir mer interessant for deltagere som også ønsker å være med på forskjellige aktiviteter når man vet at det skjer flere ting på Storslett, sier Jørn Cato Angell i Gorosofestivalen.

– Man kan for eksempel legge opp et program som harmonerer med hverandre så man får mest mulig aktivitet.

– Man kan gå på festival og høre på musikk, og så kan man dra på andre aktiviteter som blir arrangert. Det er bare positivt at man får til noe og kan gjøre hverandre gode, sier ham.

SAMARBEID: Jørn Cato Angell (øverst) og Vegard Pedersen har fra før av store planer for Gorosomoen i Nordreisa, nå skal de også samarbeide med Hugo Tingvoll og Nord-Troms Friluftsråd om deres nye friluftsfestival. Foto: Vegard Stien/Torbjørn O. Karlsen

Skal være rimelig og greit

Hugo Tingvoll ramser opp noen av aktivitetene han ser for seg: Friluftsskole for barn og unge, grunnkurs havkajakk, fellesturer i naturen, snorkling og SUP-padling på Reisaelva, overnatting i hengekøyer, og bålkaffe og nystekte vafler.

– Også blir det mest sannsynlig friluftspub med quiz på kveldstid, sier han.

Tingvoll understreker at man skal prøve å lage både et lavterskeltilbud og aktiviteter etter alle ferdighetsnivåer:

– Vi søker tilskudd som gjør at vi vil ha så lave deltakeravgifter som mulig. Mange av fellesturene vil være helt gratis. Men det å være med på grunnkurs havkajakk, da vil man nok være nødt til å betale litt, men fortsatt mye lavere enn på et tilsvarende kurs i Tromsø.

– Det skal være rimelig og greit å være med, forteller Tingvoll.

Nord-Troms Friluftsråd jobber nå med en nettside hvor festivalprogrammet og ytterligere informasjon om festivalen vil komme.