Arrangementet har blitt et treffpunkt for folk som vil ha ei helg med god mat, kulturelle opplevelser og muligheter for å treffe gamle kjente i vakker natur.

Her fins ingen salgsboder med alskens krims-krams.

Derimot tilbyr laget konurranser som melkespannkasting, hesteskokasting og skyting med luftgevær.

De siste åra har laget dessuten funnet fram gamle leker som hos mange har gått i glemmeboka, slike som å vippe pinne, storsvensken og andre. En populær aktivitet for både store og små.

Dyr har også blitt et fast innslag på Dagan. I år blir det mulighet for å ri ponny, kose med selskapssjuke geiter og to måneder gamle husky-valper.

For fiskeinteresserte som ikke er helt fortrolig med fluestanga, blir det mulig å lære seg noen knep av en ekspert.

På Olsborgsetra serveres det, tradisjonen tro, rømmegrøt og spekemat. Og ved Signalnesbua, det eldste huset i dalen, serveres det reinkjøtt. Inni bua kan man se ei samling av redskaper og utstyr fra tidligere tider.

Lørdagskvelden er det klart for revy og fest. Revyen, som er den eneste gjenlevende revyen i Storfjord, pleier å samle fullt hus.

Søndag fortsetter aktivitetene, blant anna med Signaldalsmarsjen.

Det er tiende gang Signaldalen bygdelag arrangerer Dagan. Det første arrangementet fant sted i 1998 i forbindelse med 150-årsfeiringa for fast bosetting i dalen.

Dersom det går som bygdelaget håper, vil samferdselsminister Liv Signe Navarsete stå for åpninga av arrangementet lørdag formiddag, skriver bygdelaget i ei pressemelding.

Signalnesbua er det eldste huset i Signaldalen, og mange av aktivitetene under Signaldalsdagan skjer her.