Jeg har en drøm om en kommune med vakker natur, nordlys, midnattsol, masse deilig fisk, hav og utrolige sommer- som vinterfjell og daler. En kommune med trivelige og inkluderende innbyggere og politikere – en kommune det er godt å ferdes gjennom livet i. Et sted der du henter krefter, vokser, inspireres og støttes når du trenger det.

En kommune der alle er like viktige og der alle blir hørt. En kommune uten spisse albuer, som tar alle innspill og forslag seriøst – selv om ikke alle har ‘livets rett’. En kommune der politikerne, administrasjonen og alle ansatte forstår at de er der for å gjøre livet lettere og bedre for DEG og for alle andre som bor der. En kommune som inspirerer til at selv ‘gale’ idéer får rom til å testes ut.

Telefon fra kommunen

En kommune uten paragrafryttere, detaljsøkere og viktigperer. En kommune der politikerne og administrasjonen er rakrygget, profesjonelle og uten egen agenda. Som behandler alle ansatte og alle innbyggere med stor respekt. En kommune som aktivt og positivt engasjerer seg og som ringer DEG for å spørre om hva de kan bidra med for at forretningsidéen din og de ‘ville’ planene dine skal kunne realiseres – noe som igjen vil muliggjøre mange viktige, nye arbeidsplasser også for ungdom, som vil kunne sikre fremtiden til kommunen og til veldig mange familier, som vil kunne sette kommune ennå mer positivt markert på ‘kartet’.

En slik kommune finnes: Lyngen! Nå gleder jeg meg som et barn til telefonen fra kommunen: "Torbjørn, hva trenger du av oss for at prosjektet du har jobbet så intenst med i så mange år skal kunne realiseres?"

Torbjørn Sjølstad håper på en hyggelig telefon fra Lyngen kommune. Foto: Privat