Nord-Troms Regionråd har siden 2007 jobbet for at Nord-Troms Studiesenter (NTSS) skal inngå i den statlige finansieringen av studiesentra. Studiesenteret Finnsnes har fram til 2015 hatt øremerka tilskudd over statsbudsjettet. Tilskuddet gis nå til dem via UiT Norges Arktiske Universitet.

Vi opplever at det er en forskjellsbehandling av to studiesenter i Troms som gjør sammen jobben! Vi har samme avtale med UiT som Studiesenteret på Finnsnes, men Studiesenteret Finnsnes får fortsatt statlig finansiering og Nord-Troms Studiesenter får det ikke.

Nord-Troms Studiesenter ble etablert av Nord-Troms Regionråd i 2006, - i den regionen i Troms som har størst avstander, lavest befolkningsgrunnlag og lavest utdanningsnivå. Vi ser imidlertid at det er mange positive trekk og godt grunnlag for vekst i regionen. Dette må møtes med folk og kompetanse.

En aktiv holdning til lokal kompetanseproduksjon er en forutsetning for å lykkes, og NTSS er en infrastruktur som er et viktig virkemiddel i denne sammenhengen. Nord-Troms Studiesenter rekrutterer andre målgrupper av studenter enn UiT, voksne etablerte som ikke ville tatt utdanning dersom den ikke hadde vært tilgjengelig i nærområdet. Slik vi ser det er framtidig drift av Nord-Troms Studiesenter et «must» for å skaffe regionen tilstrekkelig og nødvendig kompetanse! Men da må Nord-Troms Studiesenter sikres økonomisk på lik linje med Studiesenteret Finnsnes.

Nok er nok – Nord-Troms regionråd krever en begrunnelse for hvorfor vi ikke får samme finansiering som Studiesenteret på Finnsnes!