I dette utkastet kan man lese blant annet lese at «Gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til at barna: ….Blir kjent med at samene er Norges urbefolkning»

Og hva er så en urbefolkning? Jeg siterer fra Bokmålsordboka til Norsk Språkråd: "urbefolkning:(av ur) første, opprinnelige befolkning i et område."

Den samepolitisk motiverte påstanden om at samene er den opprinnelige befolkningen i Norge er omstridt, for å si det mildt.  Det finnes ingen forskning som har påvist at samene er den opprinnelige befolkningen i Norge.

Om forslaget blir vedtatt innebærer det i praksis at den norske staten lovfester hva som er statens syn på samenes historie i Norge og hva som er Norgeshistorien på dette området. (En forskrift er en konkretisering av en lov. En forskrift er dermed en del av loven.)

I tillegg så innebærer dette forslaget, om det blir vedtatt, at det blir lovfestet at ansatte i barnehagene skal og vil bli indoktrinert i dette historiesynet (Dette vil skje gjennom lærebøkene som vil formidle dette historiesynet.) og at barnehagebarna skal bli indoktrinert i det samme. Det er nesten ikke til å tro at et slikt forslag i det hele tatt er blitt fremmet.

Når noe slikt blir fremmet fra Regjeringshold, så er det på sin plass å stille seg det spørsmålet om det blant ledende politikere og byråkrater i Norge, er i ferd med å spre seg en holdning som går ut på at det er riktig å lovfeste et statlig syn på hva som er den rette historiefremstillingen, og dernest at befolkningen i Norge skal bli systematisk indoktrinert i dette synet. I dette tilfellet allerede i barnehagene.

Om det forholder seg  slik så er det skremmende.