MENINGER:

Regjeringen foreslår å innføre ny dødsavgift

Justisminister Sylvi Listhaug foreslår å innføre en ny «dødsavgift» på 1130 kroner til staten, skriver Geir Pollestad, stortingsrepresentant for Senterpartiet, i dette innlegget.

Det får være nok at de som har mistet sin kjære må takle sorgen. De trenger ikke en avgiftsregning fra Sylvi Listhaug i tillegg.

Geir Pollestad (Sp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix 

meninger

Dette skal være en avgift på å få utstedt en skifteattest som er nødvendig enten man skal foreta et privat oppgjør av arven eller at den gjenværende ektefellen skal leve videre uten å foreta noe oppgjør med de øvrige arvingene.  


Kontantstøtten stimulerer til flere fødseler

Og på den måten sikrer den videreføring av vårt velferdssamfunn, skriver Oddmar Mathiassen.

 

Frem til i dag har dette vært gratis. Nå skal Listhaug og regjeringen hvert år kreve inn denne nye avgiften fra 35 000 personer som har mistet sin kjære. For å kalle en spade for en spade: Dette er et grådig forslag fra Listhaug.

Avgiften er lik enten den som har mistet ektefelle er millionær eller minstepensjonist. Det får være nok at de som har mistet sin kjære må takle sorgen. De trenger ikke en avgiftsregning fra Sylvi Listhaug i tillegg.


 

Senterpartiet mener det fortsatt bør være gratis å få utstedt en slik attest.