MENINGER:

– Politireformen har absolutt ikke fått et godkjentstempel

Justispolitisk talsperson i Senterpartiet skriver at partiet ikke vil gi et godkjentstempel til politireformen.

Illustrasjonsbilde.   Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

meninger

Høyres Peter Frølich er i overkant kreativ når han til NTB påstår at den såkalte nærpolitireforma nå har fått et godkjentstempel av justiskomiteen. Tvert imot – det er jo hundre sider med slakt av reforma i innstillinga om politimeldinga fra justiskomiteen, som ble vedtatt 16/2. Vi i Sp går lengst i kritikken, men står sammen med Ap og SV om mesteparten av kritikken. Her slår vi fast at reforma har spilt falitt på flere viktige punkt. Det er jo for eksempel absurd at det har kommet på plass bare to årsverk mer til patruljevirksomhet i politietaten etter reforma når mer politi på hjul var et av hovedmåla.