Svært mange kom igjennom nåløyet og er klar for å landsfinalen i Ungdommens Kulturmønstring. I alt er det snakk om fire kunstverk, fire scenebidrag, en film og en rockegruppe. Nå skal kulturarbeidere fra Nord-Troms til landsfinalen i Trondheim.

Ingen kan påstå noe annet enn at det gjøres et godt stykke arbeid av kulturarbeidere i alle aldre.

Kultur er viktig for alle kommuner og bygder som er opptatt av at det skal være vekst i folketallet.

Uten at det satses på dette området kan mulighetene for å få en god utvikling og vekst bli begrenset. Derfor satses det målrettet på kulturskoler. Innsatsen i kulturskolene vil bidra til trivsel. Man skal ikke bare ha noe å leve av. Like viktig e det å ha noe å leve for.

Det er stor bredde blant de kulturinteresserte ungdommene. Det er scenekunst, musikk, film og fire kunstverk – altså stor bredde. Selvsagt finnes det en rockegruppe blant de som skal til landsfinalen og det er deltakere i alle aldersgrupper. At såpass mange er på tur til Trondheim for å vinne finalen er flott.

At det er mange ambassadører som opptrer bidrar til å sette Nord-Troms på kartet. Mange vil legge merke til våre deltakere, og oppmerksomhet blant de som deltar er utelukkende positivt. Ungdommens Kulturmønstring er noe svært mange unge mennesker ser fram til. Det øves og det skapes mye god kultur. Alle som deltar gjør det fordi det er viktig å konkurrere og å få presentert det de har jobbet med i opp mot ett år. Oppmerksomheten ungdommene får er også med på å bidra til at mange blir nysgjerrig på hvorfor kultur er så populært og viktig for eniten region langt mot nord. Og sannsynligheten for at noen etablerer seg nordpå er til stede – god hjulpet av kulturlivet i regionen.