Frps stortingsrepresentant Hans Erik Limi kommer med en rekke fantasier om regjeringens økonomiske politikk i et innlegg for noen dager tilbake.

Alt for å dekke over sannheten: Frps ukritiske pengebruk ville gjort økonomien tøffere for vanlige folk over hele landet.

Etter år med pandemi og nedstenging er det nå høy aktivitet i norsk økonomi. Det er på mange måter veldig bra – blant annet er arbeidsledigheten lavere, og sysselsettingen høyere enn på mange år.

Men høy aktivitet kommer også med noen mørke skyer i horisonten. Høy etterspørsel etter varer og tjenester driver prisene oppover og stor mangel på arbeidskraft legger tilsvarende press på lønningene.

Frode Jacobsen (Ap) Foto: Stortinget

Hvis dette presset varer risikerer vi at økonomien overopphetes. I tillegg påvirker krigen i Ukraina og energisituasjonen i Europa også oss her hjemme. Konsekvensen er at Norges Bank setter opp renta – for å kjøle ned økonomien og dempe prisspiralen.

I mange kriser vi har stått i de siste årene, har en av løsningene vært at staten pumper mer penger inn i økonomien. I den situasjonen vi nå står i, vil dette kun gjøre vondt verre. Mer penger inn, vil gi enda mer oppheting, mer prisvekst og bidra til raskere og hyppigere rentehopp enn nødvendig.

Det høres forlokkende ut å sette ned drivstoffavgiftene med milliarder av kroner, men dersom det driver renta ytterligere oppover kommer familier med boliglån dårligere ut – ikke bedre.

Frps politikk vil gjøre at folk sitter igjen med mindre når alle regninger er betalt. Om vi skal gjøre det vi sier – føre en politikk som kommer vanlige folk til gode – må vi nå holde igjen på pengebruken.

Så får vi se om Frp, når alt kommer til alt, er mer opptatt av folks lommebok enn lettkjøpte overskrifter.