Første stopp var Rundhaug Gjestegård. Der fikk vi servert nydelig kjøttsuppe med tilbehør og is og kaffe til dessert. Så gikk turen videre mot Harstad. Det ble beinstrekk på Tjeldsund kroa. Ved ankomst Harstad ble det innsjekk på Scandic Hotell (Gamle Grand Hotell) med middag klokka 19.00

Den 24. våknet vi opp til et fantastisk flott vær – 22 grader, sol fra skyfri himmel og stilla. Etter å ha inntatt en god frokost dro vi til Trondarnes. Der er Adolfs kanonen og Trondarnes historiske senter. På Trondarnes fort utenfor Harstad ligger Adolfs kanonen i naturskjønne omgivelser. Kanonen er den nest største gjenværende landbaserte kanon plassert på et kystfort som utgjør Atlanterhavsvollen. Kaliberet er på 40,6 cm og kanonens rekkevidde er 56 km. Adolf kanonen er i dag et åpent museum.

Foto: Privat

På Trondarnes historiske senter ligger Trondarnes steinkirke fra 1400 tallet, et flott museum, en middelalder gård og ei stavkirke. Stavkirka er modell av Trondarnes steinkirke.

En nydelig dag ble avsluttet med shopping, middag og fotballkampen Zagreb – Bodø Glimt på TV – som dessverre endte 4 – 1.

Neste dag bar det hjemover via Sørrollnes, Rolla, Sørreisa og Finnsnes for lunsj før vi endte på Lyngseidet, Svensby og Lenangsøra.Det var en minnerik og flott tur.

Lyngen Pensjonistforening vil herved takke alle som støttet foreningen økonomisk og en stor takk til Steinar i Bussring som hadde en stødig hand på rattet langs smale og svingete veier på hjemturen.