Svært mange samfunnsengasjerte mennesker har ønsket at Nord-Troms hadde hatt større innflytelse i viktige politiske organer. Det har bekymret de mange som jobber hardt for at denne viktige delen av Troms skal ha flere talskvinner og menn på stortinget og i fylkestinget. Helt svar har det ikke vært. Det ligger an til at Sigmund Steinnes fra Storfjord Ap kan komme til å møte på løvebakken.

Partiet satser på å få inn to representanter, og alle vet at en slik ambisjon slett ikke er umulig. Altså har man på plass en supervikar som kan bli en viktig brobygger. Terje Olsen fra Nordreisa Høyre har vært med svært lenge og har hatt viktige posisjoner. Nå er han fylkesråd med ansvar for samferdsel. Dette er en meget viktig posisjon å ha, fordi det er en gjengs oppfatning at regionen ikke har fått de midlene de mener å ha krav på.

Det er slett ikke enkelt å manøvrere i et landskap hvor det er skrikende mangel på penger til viktige veiformål. Mange har sett beksvart på situasjonen. Penger er lovet, men har av en eller annen merkelig grunn forsvunnet, men det er ikke noe fylkesråd Olsen kan lastes for. Uansett er det slik at det er viktig å ha en kar fra Nordresia blant de mektigste i fylket.

Nå komme det en til. Fylkesråd for næring, Kari-Anne Opsal, har bedt om å bli avløst. Det har banet vei for at Nord-Troms får større innflytelse. Det er Ap-politikeren Willy Ørnebakk som skal overta jobben. Det betyr at man har to mann med meget stor innflytelse. Nå er det slett ikke slik at man får det som man vil bare fordi man er fylkesråd. Det skal jobbes hardt og riktig for å få på plass saker som er viktige for regionen.

Næring er viktig. Det e ikke sikkert de mange er klar over det, men Nord-Troms er en gigant som matprodusent. Hver dag går det trailerlass på lass til kontinentet med blant annet laks. Det er neppe mange i kongeriket som kan matche produksjonen i dette området. Altså er det slik at det er mer å gå på. Produksjonsmetodene blir bedre og de mange næringsdrivende i området får utviklet nye produkter.

Ørnebakk får en meget viktig jobb å gjøre. I fylket er det massevis av utfordringer. Reiselivsnæringen har et meget stort potensial, og da er det betryggende at det sitter en kar som kjenner denne regionen meget godt. Det er heller ingen hemmelighet at den alle flotteste naturen i kongeriket befinner seg i denne regionen. Og nå befolkes fylkesrådet med folkevalgte som vil og kan utvikle helefylket, og som har et godt øye til en region - Nord-Troms.

Mandag er det formelle i orden og en ny fylkesråd får næring starte på jobben. Det blir spennende og utfordrende - og det kommer til å gå bra fordi det er en kar med solid erfaring som skal besette denne viktige posten. Ørnebakk er et godt valg som alle vil få mye glede av.